Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Poliției de Frontieră, după ce Victor Ponta a scris pe Facebook că a așteptat mai bine de o oră ca să intre în țară pe la Vama Veche

mediafax.ro
control vama politie de frontiera

Victor Ponta, președintele Pro România, a scris, ieri, pe Facebook, că, la intrarea în țară, pe la Vama Veche, se stă cu orele. "Nu doar la vot asteapta romanii cu orele! Sunt in Vama Veche de peste o ora si umilinta si bataia de joc este totala! Foarte greu sa intram in tara noastra! Oare este mai usor sa plecam?!?", a postat, revoltat, politicianul.

Azi a venit și punctul de vedere al Poliției de Frontieră Române, care spune că situațiia creată, duminică, la punctul de trecere a frontierei de la Vama Veche, nu i se poate imputa instituției.

Citește și: Prima REACȚIE din PSD după ATACUL lansat de Administrația Prezidențială privind alegerea nominală a președinților de CJ

"În referire la aspectele apărute în mass-media privind timpul de aşteptare din Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, precizăm următoarele:

În Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, ca de altfel în toate punctele de frontieră de la graniţa cu Bulgaria, controlul de frontieră se desfăşoară în comun cu autorităţile bulgare, pe principiul unei singure opriri.Eficienţa acestui tip de control este dată, însă, de asigurare reciprocă a personalului necesar de către ambele autorităţi de frontieră.

În ziua de 02.06.2019, se putea constata cu uşurinţă, la o simplă vizualizare a perimetrului punctului de trecere a frontierei, prezenţa a numai 2 poliţişti de frontieră bulgari la controlul de ieşire din Bulgaria, deşi Poliția de Frontieră Română planificase 5 poliţişti români pe sensul de intrare în România.

Citește și: Șeful Poliției Române a EXPLODAT după moartea polițistului din Timiș - Acțiunea a fost organizată defectuos

În niciun moment din ziua de 2.06.2019 nu au existat cozi care să dureze cu orele. Cel mai mare timp de așteptare a fost de maxim 30 de minute și asta pe teritoriul Bulgariei.

Cu referire la dotările amintite în postarea respectivă, precizăm faptul că 2018 a fost anul în care Poliția de Frontieră Română a schimbat toate staţiile de lucru aferente sistemului informatic propriu, atât in linia I, cât şi pentru linia a II a de control, fondurile alocate de MAI făcând posibilă dotarea punctelor de frontieră cu 1.300 de staţii de lucru performante, timpul de răspuns la verificări fiind mult diminuat, comparativ cu anii anteriori.

Citește și: Prima REACȚIE din PSD după ATACUL lansat de Administrația Prezidențială privind alegerea nominală a președinților de CJ

În ceea ce priveşte personalul Poliției de Frontieră alocat desfăşurării activităţilor de control la frontiera, precizam ca în cadrul instituţiei posturile alocate segmentului operativ sunt de peste 83% din totalul funcţiilor existente.

Posturile de conducere reprezintă doar 3% din numărul celor existente (faţă de 10-15% înregistrat la începutul anilor 2000).", precizează IGPF.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.