Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția PSD față de propunerea PNL de alegere a primarilor în 2 tururi

PSD stiripesurse.ro

PNL  a anunțat, prin vocea copreşedintelui Alina Gorghiu, că îi solicită premierului Dacian Cioloş să emită o Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea legii în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Reacția PSD a venit imediat, deputatul Florin Iordache precizând că organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin ar bulversa clasa politică. Mai mult acesta spune că solicitarea PNL este neconstituţională.

Este o cerere neconstituţională. Doamna Gorghiu înainte de a spune, ar trebui să vadă deciziile Curţii Constituţionale, care şi 2012, dar şi acum un an a spus un lucru foarte clar: cu un an înainte de alegeri, fie că discutăm de alegeri locale sau parlamentare, legislaţia electorală nu poate fi modificată, în sensul avantajării unui anumit partid politic", a declarat, la RFI, Florin Iordache.

Acesta a fost tranșant, arătând că PSD nu ar fi de acord cu alegeri locale în două tururi: "Fără îndoială, nu, fără îndoială, nu. De ce trebuie să bulversăm acum clasa politică, de ce trebuie să schimbăm o anumită logică, când şi primarii, consilierii locali şi partidele politice sunt pregătite cu un anumit sistem de vot şi ar trebui acum în avantajul... dar care sunt argumentele pentru care doamna Gorghiu ar dori să modifice acum, cu patru luni înainte de alegerile locale acest model de scrutin? Pentru că până la urmă, avem şi noi primari, are şi PNL-ul, are şi UNPR-ul şi nu cred că schimbarea modului de a alege primarii, în două tururi, ar ajuta pe cineva acum".

Amintindu-i-se  că ideea alegerilor locale în două tururi de scrutin a fost şi o cerinţă a manifestanţilor din stradă, Florin Iordache a precizat că "până la urmă, legea se modifică în Parlament, nu se modifică în stradă. Dacă are cineva ceva de spus, au fost amendamente, au fost discuţii pro şi contra, dar până la urmă, legea se modifică în Parlament".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.