Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția României la întrevederea la nivel înalt dintre cei doi lideri coreeni: 'Un prim pas în procesul de detensionare'

www.theguardian.com
Moon Jae-in Kim Jong Un

Ministerul Afacerilor Externe salută întrevederea la nivel înalt dintre liderii Republicii Coreea şi Republicii Populare Democrate Coreene, care a avut loc la Panmunjeom, şi îşi exprimă speranţa că aceasta va constitui un prim pas în procesul de identificare a unei soluţii viabile şi durabile pentru situaţia tensionată din regiune.

România reiterează, cu acest prilej, angajamentul său ferm pentru o abordare bazată pe dialog, ca unică modalitate care poate contribui la consolidarea unui climat regional bazat pe încredere reciprocă, favorabil detensionării situaţiei din Peninsula Coreeană, se mai arată într-un comunicat MAE.

Citește și: Cadou neașteptat pentru Ion Țiriac: Ce a primit de la Simona Halep

Liderii Coreii de Nord şi Coreii de Sud au convenit, vineri, să colaboreze pentru denuclearizarea peninsulei, anunţă BBC.

Anunţul a fost făcut de liderul de la Phenian,  Kim Jong-un şi de omologul său sud-coreean, Moon Jae-in, în urma discuţiilor care au avut loc la frontiera dintre cele două state.

Citește și: Cinci schimbări enorme pentru șoferi în luna mai! Amenzi usturătoare pentru proprietarii de mașini second-hand, dacă NU fac asta

De asemenea, cei doi şefi de stat au convenit să acţioneze astfel încât armistiţiul care a pus capăt războiului intercoreean în 1953 să se transforme anul acesta într-un tratat de pace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.