Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția vicepreşedintelui PNL Bucureşti după ce senatorii l-au scăpat pe Gabriel Oprea de DNA

Raetchi

Vicepreşedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi, a solicitat demararea de urgenţă a procedurilor pentru renunţarea la imunitatea parlamentară, spunând că este inacceptabil că senatorul Gabriel Oprea a primit ieri imunitate pentru ucidere din culpă:

“Ieri, Parlamentul a depăşit orice limite: refuzul de a ridica imunitatea lui Gabriel Oprea pentru un caz de ucidere din culpă este de neînchipuit. Ca şi cum nu era suficient că imunitatea parlamentară îi salva pe aleşi de răspundere în faţa corupţiei, faptul că a ajuns sa acopere și zona uciderii din culpă nu are nicio scuză. Indirect, senatorii care l-au apărat ieri pe Gabriel Oprea au devenit complici la omucidere. Este opinia mea fermă că trebuie să demarăm procedurile pentru renunţarea la imunitatea parlamentară, cu excepţia declaraţiilor şi acţiunilor politice, prevedere care se găseşte în mai toate statele Uniunii Europene. Este absurd, nedrept şi discriminatoriu să îi tratăm pe parlamentari ca fiind supracetăţeni aflaţi deasupra legii. Ne aflăm în pregătirea alegerilor parlamentare, iar un punct esenţial în programul oricărui partid politic de bun-simţ trebuie să conţină neapărat eliminarea imunităţii parlamentare”, a declarat Ovidiu Raețchi.

SURSE - Cutremur în PNL: se cere demisia lui Vasile Blaga

Critici DURE: Dragnea și Tăriceanu, adevărații responsabili pentru 'pârjolirea țării'

Raeţchi i-a solicitat preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să îşi anunţe susţinerea faţă de această iniţiativă:

“Aceste discriminări faţă de cetăţenii care nu sunt parlamentari, foşti sau actuali miniştri nu mai au ce căuta în România anului 2016. Cazul Oprea nu este singular, ştim bine, au fost numeroase alte situaţii în care parlamentarii au scăpat de rigorile legii, profitând de funcţia din Legislativ. Este inacceptabil ca votul de salvare al unor colegi din Parlament să ţină loc de instanţă judecătorească. Renunţarea la imunitatea parlamentară este singura soluţie pragmatică prin care ne putem asigura că astfel de cazuri- precum cel al lui Gabriel Oprea- nu se mai întâmplă. Îi solicit de urgenţă lui Liviu Dragnea un răspuns pe această temă, care nu poate fi decât unul de susţinere a iniţiativei pe care am lansat-o”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.