Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REACȚIE dură a lui Liviu Dragnea la întrebările lui Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Antena 3, că președintele Klaus Iohannis nu este interesat de intrebarile de la referendum, miza șefului statului fiind intrarea in campanie pentru a ajuta partidele din opozitie la europarlamentare pentru ca mai apoi acestea sa-l sustina pe președinte pentru un nou mandat la Cotroceni.

„Nu am urmarit (declaratia lui Iohannis - n.r.). Si eu si colegii mei am avut pozitii publice exprimate. Suntem de acord, sunt de acord cu aceste intrebari, nu le analizam din punct de vedere constitutional. Nu e treaba noastra. Aceste doua intrebari eu zic ca-s trei, au o aprobare cvasiunanima in populatie si nu raspund unei controverse care ar fi in societate pe aceasta tema.

Sunt multe voci care spun ca de fapt referendumul este inutil pentru scopul prezentat public si ca de fapt este un mijloc pentru a se implica in campanie sa ajute partidele din jurul dumnealui. Nu cred ca-l intereseaza pe Iohannis acele doua intrebari, el are o singura miza, sa isi ajute partidele care spera el ca-l vor ajuta si pe el la prezidentiale.

Intr-adevar, s-a miscat repede, i-au trebuit doi ani sa nasca intrebarile astea. Am o singura temere si le spun colegilor mei, că trebuie sa fim in primul rand interesati de alegerile europarlamentare”, a spus Dragnea.

Citește și: Iohannis dezvăluie miza referendumului

Administrația Prezidențială a anunțat, joi, întrebările la referendumul pe justiție.

Întrebările la referendum:

„1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”

2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”.

La aceste întrebări vor trebui să răspundă românii la referendum organizat în 26 mai odată cu alegerile europarlamentare.

Potrivit legii 3/2000 privind organizarea refernedumului, actualizată în vara anului trecut, se arată că pragul necesar pentru validarea referendumului este de minim 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente.

„ART. 5 (1) Referendumul naţional şi referendumul local se organizează şi se desfăşoară potrivit prevederilor prezentei legi. (2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. (3) Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente”, prevede legea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.