Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție DURĂ a Seulului după testul nuclear ale Phenianului: Coreea de Sud a mobilizat armata! Exerciții cu rachete balistice

www.stirileprotv.ro
soldati

Coreea de Sud a efectuat luni dimineaţă manevre implicând rachete balistice, ca răspuns la testul nuclear efectuat de Coreea de Nord, a relatat agenţia de presă Yonhap, citată de France Presse.

Armata sud-coreeană a întreprins un exerciţiu cu muniţie reală simulând un atac asupra poligonului nord-coreean de teste nucleare, lovind "ţinte convenţionale în Marea Japoniei", a indicat Yonhap, citând Statul Major interarme sud-coreean.

Citește și: S-A AFLAT: Ce i-a transmis Barack Obama lui Donald Trump înainte de învestirea la Casa Albă

"Exerciţiul a intervenit ca răspuns la cel de-al şaselea test nuclear al Coreii de Nord şi a implicat o rachetă balistică de tipul Hyunmoo-2A sud-coreeană şi avioane de vânătoare F-15K", potrivit agenţiei de presă citate. Racheta Hyunmoo-2A are o rază de acţiune de 300 km.

În cursul acestui exerciţiu, conform agenţiei de presă Yonhap, o rachetă balistică sol-sol Hyunmoo-2A şi o rachetă aer-sol SLAM-ER cu rază lungă de acţiune, lansate de avioane F-15, şi-au atins ţintele cu precizie.

Citește și: Dodon, declarație CONTROVERSATĂ despre UNIRE: 'România nu va putea niciodată înghiţi Republica Moldova. Îi va provoca indigestie'

Armata sud-coreeană a indicat că ţintele alese s-au aflat la o distanţă echivalentă cu cea a poligonului de teste nucleare nord-coreene de la Punggyeri, în nord-estul Coreii de Nord, anunță Agerpres.

Regimul de la Phenian a declarat că a testat duminică o bombă cu hidrogen cu o putere mult mai mare decât cele experimentate la testele nucleare anterioare - "un succes perfect", potrivit televiziunii nord-coreene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.