Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dodon, declarație CONTROVERSATĂ despre UNIRE: 'România nu va putea niciodată înghiţi Republica Moldova. Îi va provoca indigestie'

facebook
dodon

Preşedintele de la Chişinău, Igor Dodon, a reiterat că nu poate să fie admisă o unire cu România, susţinând necesitatea declarării în afara legii a cetăţenilor care se pronunţă împotriva statalităţii Moldovei, adică pentru unirea cu România, transmite Agora.md.

De asemenea, preşedintele socialist a recurs la o metaforă pentru a-şi explica opoziţia faţă de unire, precizând că România va suferi de ”indigestie” dacă va încerca să ”înghită” Republica Moldova.

El a explicat că scenariul unei uniri înseamnă un război civil în Republica Moldova, iar ”indigestia” se referă la lichidarea statului român, întrucât ”mai sunt alţii care nu sunt prea bucuroşi că fac parte din România”.

”Noi ne-am pronunţat cu un proiect de lege, propunem acelaşi lucru care există în România - cei care se pronunţă deschis pentru lichidarea statului românesc sunt consideraţi în afara legii. Sunt interzişi, sunt arestaţi etc. Noi trebuie să facem acelaşi lucru”, a declarat într-un discurs liderul de la Chişinău.

Citeşte şi: NORSAR: Testul nuclear nord-coreean, de OPT ori mai puternic decât bomba de la Hiroshima .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.