Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REACȚIE dură din PNL la oferta unei alianțe a Opoziției lansată de USR-PLUS: `E o tactică electorală, o ciupeală electoralistă!`

PNL siglă

Liderii alianței USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, transmit o scrisoare manifest prin care își propun o schimbare radicală a peisajului politic, din anul 2020. Ei propun ca la alegerile locale întreaga opoziție să se unească și să vină cu cele mai bune soluții, iar la parlamentare să se vină cu o serie de candidați care vor asigura majoritate confortabilă în Parlament. De asemenea, la prezidențiale propun ca fiecare partid să meargă cu propriul candidat, dar solicită o campanie pozitivă, fără atacuri între candidații opoziției.

REACȚIA din zona liberală nu a întârziat. Vicepreședintele PNL, europarlamentarul Cristian Bușoi îi acuză pe liderii USR și PLUS că apelează la o tactică electorală de tip ”ciupeală electoralistă” și nu la o intenție serioasă. Liderul PNL amintește că e ușor să faci apeluri de intenție publice vagi, dar în același timp să îți ataci partenerii de opoziție fără menajamente:

”Invitația USR-PLUS la alianță în opoziție, adresată la modul general, nu explicit către PNL, pare mai degrabă o tactică electorală. “O ciupeală electoralistă", cum le-ar plăcea unor lideri USR să spună, nu o acțiune politică temeinică.

În primul rând, dacă se urmărea ceva cu bună judecată, se putea adresa o discuție direct către PNL, cum de altfel se și face când există nevoia de acțiuni comune.

În al doilea rând, PNL și USR-PLUS acționează deja pe multe obiective politice precise, imediate, în comun, atât în Parlament, cât și în plan local. Mai mult de atât însă, în condițiile în care vine campania prezidențială și USR-PLUS au vrut să aibă candidat, invitația la alianță în opiziție este doar o declarație de intenții frumoase.

Bineînțeles, PNL și partidele din opoziție colaborează și vor colabora și asta se face cu bune intenții din partea PNL, dovadă că liderii PNL nici nu răspund la atacurile și la criticile USR-PLUS.

Aceasta este o opinie personală, ca liberal care a colaborat cu USR la București, cu bune și rele; sunt convins că există o strategie la nivelul conducerii partidului.”, susține europarlamentarul Cristian Bușoi pe pagina personală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.