Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție furibundă a WikiLeaks după condamnarea lui Julian Assange

ExpressPress
wikileaks

Condamnarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, la 50 de săptămâni de închisoare de un tribunal londonez pentru că a încălcat în 2012 condiţiile de acordare a liberării condiţionate impuse de justiţia britanică asupra unui ordin de extrădare în Suedia este "şocantă şi răzbunătoare", potrivit site-ului WikiLeaks, relatează dpa, citată de Agerpres.

'Sentința este șocantă și răzbunătoare. Suntem foarte preocupaţi dacă va fi o audiere corectă în vederea extrădării'', se arată într-un mesaj postat de WikiLeaks.

Assange, în vârstă de 47 de ani, a fost găsită vinovat luna trecută pentru că nu s-a predat autorităţilor britanice în cazul unui mandat din 2010 legat de acuzaţii de agresiune sexuală în Suedia, care au fost ulterior retrase.

El este, de asemenea, subiectul unei cereri de extrădare a SUA legate de acuzaţii de conspiraţie cu fostul analist american de informaţii militare Chelsea Manning pentru scurgere de informaţii din documente clasificate în 2010. O audiere separată privind extrădarea lui Julian Assange urmează să înceapă joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.