Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție ȘOC! Baronul liberal de Călărași atacă presa, după incidentele cu poliția rutieră: 'Voi acționa în consecință'

Jurnalul de Calarasi
Vasile Iliuta Calarasi

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a rămas fără permis de conducere şi s-a ales cu o sancţiune de 580 de lei după ce, în timp ce era controlat de Poliţie, în trafic, a plecat acasă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, susţine că a plecat acasă după ce a fost oprit de poliţişti pentru că nu avea actele la el şi nu i s-a cerut testarea cu aparatul etilotest. În cauză a fost întocmit dosar penal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Călăraşi, preşedintele CJ precizează că joi seară mergea către casă, moment în care a fost oprit în trafic, în zona Spitalului Judeţean Călăraşi, de către un echipaj al Poliţiei Rutiere.

Moneda națională, în cădere liberă: Euro e tot mai aproape de pragul critic de 4,6 lei

”Domnul Vasile Iliuţă i-a salutat pe cei doi reprezentanţi ai Poliţiei, care i-au solicitat prezentarea documentelor la control. Întrucât nu avea asupra sa actele, acesta s-a prezentat declinându-şi identitatea şi funcţia deţinută, moment în care cei doi poliţişti i-au lăsat impresia că l-au recunoscut. Preşedintelui CJ, Vasile Iliuţă, nu i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest şi nici deplasarea în vederea recoltării de probe biologice. Datorită faptului că organele de poliţie nu mai avut alte solicitări, şeful CJ Călăraşi şi-a continuat drumul către casă, fără a avea sentimentul că ar fi de către aceştia. La aproximativ 10 minute după ce domnul Vasile Iliuţă a ajuns la destinaţie, în faţa porţii locuinţei sale au apărut 3 echipaje de poliţie cu girofarurile aprinse”, se arată în comunicatul citat.

Şeful CJ se declară convins că ”acest scandal ieftin, denigrator şi rău intenţionat este concertat”.

”Aseară la apariţia Poliţiei în faţa locuinţei mele am discutat cu comandantul Politiei Municipale Călăraşi, Nelu Paraschiv, şi am spus că le stau la dispoziţie astăzi. Nu mi s-a solicitat să îi însoţesc către secţia de poliţie şi nici testarea cu aparatul etilotest. Ştirile apărute în presă nu corespund realităţii, fapt pentru care voi acţiona în consecinţă. Nu mă sustrag niciunui control indiferent de ce natură ar fi el, respect legea şi sper ca oamenii să înţeleagă că de 1 an şi jumătate sunt ţinta unei campanii de denigrare pentru simplul fapt că deranjez anumite interese”, se mai arată în comunicatul citat.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, Florentina Dobre, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că poliţiştii au continuat verificările şi s-a întocmit dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi, pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.