Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție șocantă la Marșul Secuilor: Să-i ajutăm pe politicienii maghiari să rămână acasă!

facebook.com/ Laurentiu Rebega
Laurentiu Rebega

Reacție virulentă împotriva politicienilor maghiari din România după Marșul Secuilor care a avut loc astăzi la Târgu Mureș. Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte Pro România, a declarat pentru știripesurse că nu e întâmplător în faptul că, înainte de alegeri, politicienii maghiari și-au dat mâna și țipă la unison după autonomie. ”Cel care a dat startul a fost UDMR, de teamă că nu va trece pragul electoral, motiv pentru care a devenit un partid din Ungaria, adoptând imnul și drapelul țării vecine, dar care trăiește din banii și din resursele României. Pe 10 martie, a fost rândul altor politicieni maghiari să îi țină isonul UDMR-ului: Consiliul Național al Secuilor și nelipsitul Laszlo Tokes care au greșit însă destinația: în loc să mărșăluiască în Austria, de vreme ce înaintașii pe care îi pomenesc au fost executați la ordinele autorităților de la Viena, secuii protestează la Târgu Mureș! Încă o dovadă că reprezentanții secuilor nu își cunosc istoria, de vreme ce singurele probleme pe care le-au avut secuii pe vremea când existau ca atare au fost fie cu Budapesta, fie cu Viena”, a spus Rebega pentru știripesurse. Într-o declarație anterioară, referitoare la adoptarea de către UDMR a imnului și steagului Ungariei, europarlamentarul Pro România a vorbit chiar de desființarea UDMR pentru că încalcă legile României și Constituția adoptând însemnele unui stat străin.

Citește și: Pro România desființează UDMR: 'Se autopropune spre dizolvare prin atacul fățiș la legile României!'

Europarlamentarul crede însă că ”pentru a potoli marea agitație autonomistă maghiară există o soluție simplă: ca românii să iasă la vot și să facă imposibilă atingerea pragului electoral pentru UDMR și pentru aliații lor. Acest deziderat de normalizare a vieții politice trebuie demarat la alegerile europarlamentare și continuat la cele generale, pentru ca politicienii maghiari nu doresc să reprezinte România și atunci ce să caute în funcții ale statului român?”

Rebega și-a arătat și nedumerirea față de protestele maghiarilor: ”Nu înțeleg cât de prigoniți sunt maghiarii de vreme ce UDMR este cel mai longeviv partid la guvernare din România, fie că se afișează oficial în această poziție, fie că sprijină Guvernul pentru avantaje care nu sunt la vedere”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.