Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție OFICIALĂ după GAFELE de protocol comise la întâlnirea dintre Viorica Dăncilă și premierul Estoniei: 'Aruncă o umbră urâtă asupra evenimentului' - VIDEO

captura facebook
gafa protocol

Consulul onorific al Estoniei la Constanța, Alexandru Bobe, a spus că regretă incidentul diplomatic petrecut la inaugurarea consulatului, când steagul Estoniei a fost arborat invers, menționând însă că de organizare s-a ocupat "protocolul de stat". Incidentul a avt loc în prezența Vioricăi Dăncilă.

"Așa cum știți, la astfel de evenimente internaționale, care implică șefi de state sau de guverne, de organizare se ocupă protocolul de stat. Noi nu am avut nicio implicare în organizare și, drept să vă spun, am observat că drapelul Estoniei nu era așezat cum trebuie odată cu restul lumii din sală", a spus Alexandru Bobe, precizând că nu știe cine s-a ocupat efectiv de organizarea evenimentului, "probabil de la Guvern".

Citește și: A rupt rândurile: Cine a fost lider de audiență în toată țara

Consulul onorific al Estoniei la Constanța a mai spus că regretă că incidentul, "de care se pare că noi, românii, facem mai mult caz, scrie mediafax.ro.

"Îmi pare totuși foarte rău că acest incident aruncă o umbră urâtă asupra evenimentului. Mai ales că se pare că noi, românii, facem mai mult caz, iar oficialii Estoniei au trecut cu eleganță ", a precizat Alexandru Bobe.

Citește și: Piedone revine pe scena politică: Ce funcție va avea fostul edil

Inaugurarea Consulatului Onorific al Republicii Estonia la Constanța a debutat cu o gafă de protocol, organizatorii evenimentului arborând greșit steagul Estoniei, cu culoarea albă în partea superioară, în loc să fie cu cea albastră.

Observând gafa, premierul eston Jüri Ratas s-a oprit lângă drapel și a îndreptat eroarea, în aplauzele celor prezenți în sala.

Citește și: Toți șoferii care utilizează telefonul în timp ce conduc sunt vizați: Ce lovitură li s-a pregătit .

Sâmbătă seara, același oficial a fost martorul unei alte scene. La conferința de presă susținută cu ocazia inaugurării rutei aeriane de transport Tallinn – Constanța, premierul Viorica Dăncilă pare că a uitat numele omologului său, vorbind despre "premierul Estonian, Juri...". după care a făcut o pauză și a așteptat traducerea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.