Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție SURPRINZĂTOARE a lui Călin Popescu Tăriceanu: Cum l-a catalogat pe Tudorel Toader

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr rămân în funcții! La această concluzie a ajuns ministrul Justiției, Tudorel Toader, după ce a evaluat, timp de 16 zile, DNA și Ministerul Public. Călin Popescu Tăriceanu a spus, la B1 TV, că Toader a lucrat foarte bine, iar mesajul lui pentru cei doi șefi de parchete e următorul: ei ar putea fi demiși dacă nu vor respecta legile și Constituția.

Tăriceanu se aștepta ca cei doi procurori să-și dea demisia și ar fi vrut proteste de stradă împotriva lor după ce CCR a constatat conflict constituțional între DNA și Guvern. În plus, șeful Senatului îl atacă pe președintele Klaus Iohannis, despre care spune că a făcut un lucru stupefiant declarându-se mulțumit de activitatea celor doi șefi de parchete, deși CCR a dat acea decizie de încălcare gravă a Constituției.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară a rămas GRAVIDĂ cu elevul său și a primit 10 ani de închisoare FOTO

„Nu e oportună revocarea acum, așa a sunat. Eu asta am remarcat. Poate să însemne multe. Își cântărește foarte bine vorbele. El a vorbit despre oportunitate, despre discuțiile pe care le-a avut la Bruxelles, despre MCV. Ar fi trebuit să urmeze o demisie a celor doi. Am remarcat cum a prezentat la rece aceste grave încălcări ale constituției. E prima dată când un ministru al Justiției face o evaluare a procurorilor. E un ministru care își cunoaște rolul și și-l asumă. Nu am mai avut așa ceva până acum. Mingea a transmis-o la Cotroceni. Președintele a făcut un lucru stupefiant. A spus că el e foarte mulțumit.

Ministrul dă un semnal, un cartonaș galben. Eu cred că, de acum încolo, vor fi respectate normale statului de drept. A făcut un gest de curaj politic într-un moment neprielnic și extern și intern. În orice țară normală ar fi trebuit să avem oameni în stradă care să protesteze pentru demisia lui Kovesi.”, a declarat Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.