Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție SURPRINZĂTOARE a lui Kelemen Hunor: De partea cui se poziționează UDMR în conflictul dintre președinte și premier

Inquam Photos / Octav Ganea
kelemen hunor Inquam Photos

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, pentru AGERPRES, că este clar că există în România un conflict interinstituţional între preşedinte şi premier, iar în opinia sa, cei doi trebuie trebuie să găsească o cale de dialog.

"Este un conflict interinstituţional extrem de vizibil, extrem de puternic şi nu e bine. (...) Sunt doi oameni care şi-au asumat conducerea României şi trebuie să aibă înţelepciunea de a găsi o cale de dialog, fiindcă, totuşi, nu e vorba nici de preşedinte, nici de Guvern, ci este vorba de România, de ţară. De aceea, eu cred că trebuie să găsească o soluţie, fiindcă competiţia politică devine din ce în ce mai vizibilă, mai ales că suntem aproape la jumătatea lui 2018 şi anul viitor avem două rânduri de alegeri, dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să existe dialog între competitorii politici", a declarat Kelemen Hunor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dan Negru vorbește despre salariul său: “Nici Esca, nici Cabral și nici Raduleasca nu câștigă atât!”

Acesta a amintit că au mai fost astfel de conflicte interinstituţionale în România, chiar şi atunci când preşedintele şi premierul erau din aceeaşi coaliţie, şi a punctat faptul că acestea nu sunt binevenite, întrucât 'dăunează ţării şi creează o atmosferă de instabilitate politică'.

"Ce am observat în România, că dacă preşedintele şi premierul sunt din două tabere politice diferite, vrei nu vrei, mai târziu sau mai devreme apar astfel de conflicte, mai vizibile sau mai puţin vizibile. Dar de 28 ani ani am observat acest lucru, chiar inclusiv când erau în aceeaşi coaliţie, Emil Constantinescu cu Radu Vasile, mai târziu Băsescu cu Tăriceanu, apoi Băsescu cu Ponta şi aşa mai departe şi de fiecare dată senzaţia a fost că aceşti conducători se ocupă doar de competiţie politică şi nu neapărat de interesele generale ale societăţii. De aceea, eu cred că nu e foarte fericită o astfel de situaţie, nu este un caz fericit, pentru care ar trebui să ne bucurăm, indiferent de formulări şi indiferent de simpatii politice", a spus liderul UDMR.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Dăncilă! Ce s-a întâmplat cu încasările din impozitul pe profit

În legătură cu vizita premierului Viorica Dăncilă în Israel, Kelemen Hunor susţine că aceasta nu avea nevoie de mandat de la preşedinte, întrucât nu a semnat un acord sau un tratat internaţional, ci a onorat o invitaţie.

"Nu trebuie mandat pentru premier, trebuie mandat dacă încheie un acord, dacă merge să semneze un acord internaţional, un tratat internaţional, dar pentru o vizită nu trebuie mandat pentru premier. Nu s-a dus acolo să semneze ceva, niciun acord, din acest punct de vedere eu cred că lucrurile sunt în regulă, a fost invitată, s-a dus. Punct", a arătat Kelemen.

Citește și: Circul politic crește iarăși EURO! Cu cât a crescut și dolarul american

Referitor la prestaţia premierului, de la preluarea mandatului, liderul UDMR a spus că formaţiunea pe care o conduce nu a făcut o analiză şi nici nu va face până la sfârşitul sesiunii parlamentare.

"Nu am făcut o analiză şi nici nu o vom face până la sfârşitul sesiunii parlamentare, sunt lucruri care merg, lucruri care merg mai prost, dar acest lucru este valabil pentru Guvern în ansamblul lui şi pentru România, ca şi ţară. Nu vreau să fac nicio apreciere nici la adresa premiereului, bineînţeles nici la adresa preşedintelui", a conchis Kelemen Hunor.

Citește și: Connect-R pleacă din România! Care este motivul

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că îi retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă, susţinând că aceasta nu face faţă poziţiei de prim-ministru, şi i-a cerut public demisia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.