Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție VIOLENTĂ a lui Netanyahu, în urma declarațiilor făcute de premierul Poloniei despre 'autori evrei ai Holocaustului': 'Afirmații SCANDALOASE'

AP
Netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a apreciat sâmbătă ca "scandaloase" afirmaţiile omologului său polonez, Mateusz Morawiecki, despre "autori evrei" ai Holocaustului, relatează AFP.

Mateusz Morawiecki a apărat recenta lege controversată destinată să îi pedepsească pe cei care stabilesc o responsabilitate poloneză în Holocaust.

Citește și: Scandal URIAȘ stârnit de premierul Poloniei: Prim-ministrul de la Varșovia a vorbit despre 'autori evrei' ai Holocaustului

El a fost întrebat în Germania de un jurnalist israelian, Ronen Bergman, dacă ar fi pedepsit în Polonia în cazul în care ar relata istoria unor membri ai familiei sale, deportaţi după ce fuseseră denunţaţi Gestapoului de către vecini ai lor polonezi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Aceasta nu va fi pedepsit, nu va fi considerat criminal să se spună că au existat autori polonezi (ai genocidului evreiesc), la fel cum au existat şi autori evrei, autori ucraineni şi germani", a declarat Mateusz Morawiecki în limba engleză, cu prilejul Conferinţei de securitate de la Munchen.

"Bineînţeles că nu vor exista urmăriri penale împotriva oamenilor care spun că au existat autori polonezi, pentru că ei au existat. Dar nu putem să amestecăm autori şi victime pentru că aceasta ar fi o insultă adusă tuturor evreilor şi tuturor polonezilor care au suferit atât de mult în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial", a adăugat el.

Prezent, de asemenea, la Munchen, Benjamin Netanyahu a calificat afirmaţiile omologului său polonez ca fiind "scandaloase".

"Există o problemă legată de incapacitatea de a înţelege istoria şi o lipsă de sensibilitate faţă de tragedia poporului nostru", a declarat el într-un comunicat al serviciilor sale, conform Agerpres.

Benjamin Netanyahu a adăugat că doreşte să aibă urgent o întrevedere cu Mateusz Morawiecki pe această temă.

Citește și: Ambasadorul Turciei, dezvăluiri explozive într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO: Cum au ajuns turcii să cumpere rachete de la ruşi

Noa Landau, de la publicaţia israeliană Haaretz, a reacţionat pe Twitter, denunţând afirmaţii "scandaloase" şi acuzând sala, care aplaudase întrebarea jurnalistului, că a rămas tăcută după răspunsul liderului polonez.

Ronen Bergman a relevat pe Twitter că "reacţia (premierului polonez) a fost incredibilă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.