Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REACȚII internaționale la atacul din Siria. Lumea occidentală, alături de Trump

ABC News
Trump

Aliații SUA reacționează pe rând la atacul cu rachete lansat de american asupra unor baze militare din Siria. Primele reacții au venit din Israel, Marea Britanie și Australia.

Vezi și: VIDEO Ofensivă totală a lui Donald Trump: Zeci de rachete de croazieră lansate de către SUA în Siria

Israelul şi-a exprimat vineri sprijinul "total" pentru loviturile aeriene lansate de SUA împotriva Siriei, un "mesaj puternic" care ar trebui să fie auzit de asemenea de Iran şi Coreea de Nord, a indicat biroul premierului Benjamin Netanyahu, citat de AFP. 

"Israelul susţine în totalitate decizia preşedintelui Trump şi speră că acest mesaj hotărât în faţa acţiunilor josnice ale regimului Bashar al-Assad va fi auzit nu doar la Damasc, ci de asemenea şi la Teheran, Phenian şi în altă parte", conform comunicatului.  "Prin cuvânt şi faptă, preşedintele Trump a emis un mesaj puternic şi clar: nu vom tolera utilizarea şi răspândirea armelor chimice", subliniază textul.

Vezi și: Reacţia FURIBUNDĂ a Rusiei la atacul american masiv din Siria: 'Acţiune iresponsabilă' / VIDEO

Marea Britanie și-a exprimat de asemenea susținerea față de acțiunile SUA în Siria. „Guvernul Marii Britanii susține pe deplin acțiunile SUA, care au fost în opinia noastră un răspuns potrivit la atacul barbar cu arme chimice lansat de regimul sirian și care are scopul de a împiedica viitoare atacuri”, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului britanic.

Premierul Australiei, Malcolm Turnbull a declarat că susține cu tărie atacul militar american în Siria, numindu-l un răspuns calibrat, proporționat și țintit la crimele de război șocante ale regimului Sirian. Potrivit acestia, Australia discută cu aliații săi pașii următori, iar atacul aerian a transmis un semnal important că lumea nu va tolera folosirea armelor chimice.

Donald Trump a declanşat joi lovituri împotriva Siriei ca ripostă la presupusul atac chimic imputat "dictatorului Bashar al-Assad".  Aceste lovituri - prima operaţiune militară a SUA împotriva regimului sirian- au fost efectuate cu "59 de rachete de croazieră" Tomahawk, a indicat Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.