Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacții NEAȘTEPTATE ale islamiştilor extremişti după victoria lui Donald Trump

jihad jihadisti islam islamisti

Islamiştii extremişti au primit cu bucurie victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, salutând pe reţelele de socializare beneficiile pe care, în opinia lor, le-ar avea pentru ei victoria acestui luptător de gherilă, făţiş ostil musulmanilor, comentează joi AFP.

Înainte de scrutin, gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), împotriva căreia luptă în Irak şi Siria o coaliţie internaţională condusă de SUA, a estimat că nu există cu adevărat diferenţe între miliardarul populist şi rivala lui, Hillary Clinton. Însă, în timp ce rezultatul alegerilor din SUA se contura, unii susţinători ai organizaţiei extremiste nu-şi ascundeau entuziasmul pe reţeaua Telegram în legătură cu victoria lui Trump. 'Bucuraţi-vă, el va arăta faţa urâtă a Americii', 'Vulgaritatea lui Trump îi va pune în încurcătură pe tiranii arabi şi va mări tabăra jihadului', notau susţinători ai SI.

Citește și: Nu ai mai văzut așa ceva: Acesta e CEL MAI RAPID CAMION din lume / VIDEO

De-a lungul campaniei sale, miliardarul populist nu a ezitat să atace comunitatea musulmană: fie că era vorba de a le interzice accesul musulmanilor în SUA, fie prin intermediul unor critici acerbe la adresa Arabiei Saudite şi a monarhiei sale, detestată de jihadişti.

Dacă SI nu a reacţionat în mod oficial la alegerea lui Trump, gruparea a estimat anterior că cei doi candidaţi erau 'angajaţi alături de statul evreu şi în războiul împotriva islamului', potrivit unui articol în engleză distribuit pe reţelele de socializare de unul dintre organele sale de propagandă, Al-Hayat.

Citește și: ADN-ul uman conține mult ADN non-uman: Cât de mare e partea de animal din oameni

Cu toate acestea, Hillary Clinton 'este mai calificată pentru 'political correctness', ceea ce îi conferă un avans în ceea ce priveşte această vrăjitorie care este ipocrizia', sublinia gruparea, denunţând 'o femeie feministă'. Trump - care în trecut a declarat într-un limbaj vulgar că vrea să 'bombardeze până în străfunduri' SI - este 'impulsiv şi imprevizibil', preciza articolul.

Cu toate acestea, unii susţinători ai SI au considerat scandaloasă ideea de a celebra victoria unuia sau altuia dintre candidaţi într-un scrutin 'politeist'. 'Ambii sunt tirani şi îi vom decapita', a afirmat un astfel de susţinător.

Citește și: China a deschis FABRICA DE ȚÂNȚARI: 20 de milioane de insecte vor fi eliberate săptămânal! Iată motivul

Alţi extremişti au celebrat anunţul privind manifestaţiile anti-Trump din SUA, amplificând violenţele care le-ar putea însoţi.

Însă, aceşti extremişti sunt o mică minoritate. Numeroşi sunt musulmanii din SUA şi din altă parte a lumii care au primit cu mare dezamăgire rezultatele alegerilor prezidenţiale americane, scrie agerpres.ro.

Citește și: Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.