Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Camerei Deputaților la cererea de arestare a lui Viorel Hrebenciuc

camera deputatilor, vot

Solicitarea DNA privind incuviintarea arestarii preventive a deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam nu a ajuns la Parlament, a declarat secretarul Camerei Deputatilor, Nicolae Mircovici.

Potrivit acestuia, exista slabe sanse sa se convoace de urgenta o sedinta a Camerei in weekend, astfel incat cel mai devreme solicitarea DNA ar putea sa intre in Parlament lunea viitoare.

Procedura este urmatoarea: Ministrul Justitiei adreseaza sefului Camerei solicitarea DNA. Presedintele Camerei va trimite cererea Comisiei Juridice, care se pronunta prin raport cu privire la aprobarea sau respingerea cererii procurorilor. Raportul Comisiei Juridice, impreuna cu solicitarea DNA, merg la grupul parlamentar PSD pentru un punct de vedere. Decizia finala cu privire la solicitarea DNA va fi data prin vot, de catre plenul Camerei Deputatilor, prin votul majoritatii deputatilor prezenti.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis, vineri, Procurorului general al României, cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaţilor încuviințarea arestării preventive a deputaţilor:

ADAM IOAN, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi constituire a unui grup infracțional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă

HREBENCIUC VIOREL pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență şi instigare la folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.