Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia diplomaţiei UE la declaraţiile lui Dodon privind Acordul de Asociere

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Igor Dodon

Contactele UE cu autorităţile Republicii Moldova sunt dedicate continuării implementării cu succes a Acordului de Asociere, spre binele cetăţenilor moldoveni, a declarat Maja Kocijancic, purtătoarea de cuvânt a şefei diplomaţiei europene, Federica Mogherini, întrebată de Europa Liberă cu privire la afirmaţiile făcute despre acest acord de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la Moscova. 'Desigur, aşteptăm cu nerăbdare vizita preşedintelui Dodon la Bruxelles în viitorul apropiat', a subliniat Kocijancic.

'Acordul de Asociere, inclusiv partea lui comercială, este baza principală a relaţiilor UE cu Republica Moldova şi oferă un cadru legal puternic legăturilor noastre politice şi comerciale. Cum se ştie, el a intrat în vigoare şi este implementat cu rezultate pozitive pentru ambele părţi, iar profunzimea relaţiilor UE cu Moldova este demonstrată de asemenea de alte înţelegeri-cadru importante, de pildă cele referitoare la mobilitatea cetăţenilor (Republicii Moldova pe teritoriul UE)', a declarat Maja Kocijancic.

'Contactele noastre cu autorităţile moldovene sunt dedicate continuării implementării cu succes a acestui Acord, spre binele cetăţenilor moldoveni. Aceasta este tot ce pot spune în acest stadiu. Desigur, aşteptăm cu nerăbdare vizita preşedintelui (Igor) Dodon la Bruxelles în viitorul apropiat', a conchis ea, conform Agerpres.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat marţi, la Moscova, după întrevederea cu omologul rus Vladimir Putin, că Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi UE ar putea fi anulat după următoarele alegeri parlamentare din republică. "M-am mai exprimat şi cu alte ocazii împotriva semnării acestui acord. Consider că el nu a adus nimic Moldovei. Şi nu exclud ca, după următoarele alegeri parlamentare, Partidul Socialist să obţină majoritatea parlamentară şi să anuleze acest acord", a spus Dodon în timpul unei conferinţe de presă susţinute alături de Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.