Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Facebook după amenda usturătoare primită de la Comisia Europeană

facebook

Compania americană Facebook a precizat joi că a acționat "cu bună credință", iar "greșelile sale nu au fost intenționate" și a încercat tot timpul să furnizeze informații precise Comisiei Europene, care joi a amendat rețeaua de socializare cu 110 milioane de euro, pentru că a furnizat informații înșelătoare în timpul preluării serviciului de mesagerie WhatsApp, în 2014, transmite EFE.

Citește și: Patru candidaţi pentru şefia FBI, la discuţii cu Trump

"De la începutul interacțiunii noastre cu CE am acționat de bună credință și am încercat tot timpul să furnizăm informații precise", a declarat joi un purtător de cuvânt al Facebook. Acesta a adăugat că "greșelile" făcute în 2014 în cererile trimise Comisiei Europene "nu au fost intenționate", iar CE "a confirmat că ele nu au afectat rezultatul evaluării achiziției", anunță Agerpres.

Apreciind că este "o amendă proporțională și descurajantă", CE a precizat că Facebook a susținut la preluarea WhatsApp că nu poate asocia în mod automat conturile utilizatorilor celor două companii, dar după doi ani a lansat un serviciu care avea exact această funcție.

Citește și: Dramă în rock-ul mondial: Un cântăreţ celebru a murit la doar 52 de ani

"Comisia Europeană a descoperit că, în pofida declarațiilor Facebook din timpul preluării serviciului de mesagerie WhatsApp în 2014, posibilitatea tehnică de a asocia în mod automat conturile utilizatorilor celor două companii exista încă din 2014, iar angajații Facebook erau conștienți de o astfel de posibilitate", susține Executivul comunitar.

WhatsApp a fost preluată de Facebook în 2014. Doi ani mai târziu, a introdus noi politici de confidențialitate prin care Facebook a obținut acces la datele utilizatorilor WhatsApp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.