Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REACŢIA Guvernului după excluderea României de la Eurovision

Eurovision

Guvernul nu a găsit baza legală prin care să achite suma necesară participării la concursul Eurovision, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu. 

"Am discutat situaţia (participării la Eurovision). Nu există o bază legală ca să se poată face acest transfer financiar având în vedere că Societatea Română de Televiziune are multiple datorii. Ar fi o problemă de concurenţă neloială şi de a fi sesizate toate forurile care ţin cont de concurenţă pe plan european. Din păcate, nu am găsit soluţia tehnică şi legală, dincolo de soluţia financiară (...) prin care o eventuală plată să poată fi făcută. Ne pare rău să constatăm acest lucru. Adresa a sosit la noi abia în aceste zile", a explicat Suciu, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Vezi şi: ALERTĂ - România, EXCLUSĂ de la Eurovision. TVR pierde şi Campionatul European

El a adăugat că ar fi "cumva inechitabil" ca actualul Guvern să fie acuzat de neplata datoriilor TVR ţinând cont că situaţia debitelor este mult mai veche. 

"E o problemă de ani de zile, trebuia rezolvată de ani de zile, sunt datorii de ani de zile şi e cumva inechitabil să fie acuzat acest Guvern de faptul că nu a plătit o datorie care de ani de zile zace prin diverse sertare. Noi nu am găsit soluţia tehnică şi legală de a face această plată în termenul scurt de 24 de ore pe care l-am avut la dispoziţie", a precizat Suciu. 

Întrebat dacă vor mai fi şi alte evenimente care nu vor fi transmise de televiziunea publică precum Campionatul European de Fotbal, Suciu a explicat că Guvernul nu are mandat să lucreze acum "în ceea ce înseamnă reformarea structurii publice din televiziune". 

"Ne-am arătat toată disponibilitatea de a interveni în acest proces în baza limitelor legale pe care le avem", a susţinut purtătorul de cuvânt. 

European Broadcasting Union - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume - i-a retras Televiziunii Române calitatea de membru ca urmare a neplăţii unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elveţieni. Astfel, TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016, care va avea loc în luna mai, se anunţă vineri pe site-ul eurovision.tv .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.