Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Hamas, după ce Adunarea Generală ONU a votat pentru a cere încetarea imediată a focului în Gaza

Sursa FOTO: The New York Post
Hamas

Adunarea Generală a ONU a votat pentru a cere o încetare imediată umanitară a focului în Gaza devastată de război, transmite CNN, citat de news.ro.

UPDATE - Hamas a salutat cererea Adunării Generale a Naţiunilor Unite DE încetare imediată a focului în Gaza.

Izzat Al-Rishq, membru al Biroului Politic Hamas, a cerut comunităţii internaţionale să menţină presiunea asupra a ceea ce el a numit forţe de ocupaţie şi a cerut respectarea deciziei ONU.

Într-o scurtă declaraţie, el a condamnat, de asemenea, „genocidul şi epurarea etnică” împotriva poporului palestinian.

ŞTIREA INIŢIALĂ - O majoritate de 153 de state au votat pentru rezoluţia de încetare a focului în sesiunea specială de urgenţă a Adunării Generale de marţi, în timp ce 10 au votat împotrivă şi 23 s-au abţinut.

Scurta rezoluţie de marţi cere o încetare a focului, ca toate părţile să respecte dreptul internaţional şi accesul umanitar la ostatici, precum şi eliberarea „imediată şi necondiţionată” a acestora. În special, conţine un limbaj mai puternic decât în cazul votului din octombrie în care adunarea a cerut un „armistiţiu umanitar susţinut”.

Deşi votul adunării generale este semnificativ din punct de vedere politic şi este văzut ca având o valoare morală, nu este obligatoriu, spre deosebire de o rezoluţie a Consiliului de Securitate.

Votul, salutat drept „istoric” de ambasadorul palestinian la ONU, Riyad Mansour, are loc în momentul în care războiul dintre Israel şi Hamas intră în a treia lună şi în timp ce medicii şi grupurile de ajutor avertizează asupra situaţiei umanitare din Gaza aflată sub asediu. Peste 18.000 de oameni au fost ucişi în enclavă de la izbucnirea luptelor, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii din enclavă controlat de Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.