Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia Iranului după ce a fost acuzat voalat că s-ar implica în problemele lumii arabe

Iranul a dezminţit joi că intervine în problemele lumii arabe, reacţionând astfel la o declaraţie a Ligii Arabe care denunţă ''ingerinţele străine'', aluzie la Republica Islamică, relatează AFP, potrivit agerpres.

Teheranul ''a anunţat în mod repetat că nu intervine în treburile interne ale altor ţări şi că se conformează în continuare principiilor de bună vecinătate şi de respectare a suveranităţii guvernelor'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Bahram Ghasemi, citat pe site-ul instituţiei.

ATAC terorist DEJUCAT în Veneţia. Jihadiştii aveau de gând să arunce în aer un monument celebru

''Nu putem totuşi să ne ascundem marea tristeţe văzând cum liderii arabi şi musulmani care, în loc să-şi gestioneze crizele importante (...), se abat şi nu reuşesc să-i distingă pe prietenii lor de duşmanii lor, fie intenţionat, fie din eroare'', a adăugat el.

Liderii arabi, reuniţi miercuri în Iordania, au respins amestecul străin în treburile lor, aluzie la Iran. ''Respingem orice ingerinţă în treburile interne arabe şi toate tentativele ce vizează slăbirea securităţii, provocarea de disensiuni confesionale şi de conflicte (...), încălcând relaţiile de bună vecinătate şi reglementările internaţionale'', potrivit unei declaraţii finale.

Iranul este marele rival regional al Arabiei Saudite, care are o mare influenţă în Liga Arabă. Cele două ţări sunt în conflict îndeosebi în războaiele din Siria şi Yemen, unde susţin tabere opuse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.