Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC terorist DEJUCAT în Veneţia. Jihadiştii aveau de gând să arunce în aer un monument celebru

Unităţi de luptă antiteroristă au lichidat o celulă teroristă la Veneţia, a anunţat joi poliţia italiană, informează agenţia DPA, conform agerpres.

După ce au stabilit 'radicalizarea religioasă' a suspecţilor, forţele de ordine au arestat trei adulţi, şi au reţinut un minor, fiind efectuate totodată 12 percheziţii. Toţi suspecţii sunt cetăţeni din Kosovo cu permise de şedere italiene, a declarat poliţia.

Cum a comentat presa europeană declanşarea Brexit-ului - FOTO/VIDEO

"Celula teroristă jihadistă a fost identificată în centrul istoric al Veneţiei", a postat pe Twitter poliţia după raidul din zorii zilei, când au fost folosite şi unităţi cu efective canine.

content-image

Potrivit site-ului cotidianului La Repubblica, poliţia intercepta aceste persoane de mai multe luni şi îi ascultase vorbind la telefon şi cum 'exultau' după atacul din faţa Parlamentului din Londra din 22 martie. Câţiva dintre ei îşi exprimaseră dorinţa de a merge să lupte în Siria alături de miliţiile islamiste, potrivit sursei citate.

'Atacul terorist din Londra şi comentariile entuziaste (ale suspecţilor - n.r.) au impus o intervenţie imediată' a anchetatorilor, scrie La Repubblica, care adaugă că suspecţii descărcaseră de pe internet 'manuale de luptă corp la corp care includeau tehnici de folosire a cuţitului'.

Potrivit aceleiaşi surse, teroriştii aveau de gând să arunce în aer un monument celebru din Veneţia, Podul Rialto, obiectiv foarte popular în rândul turiştilor.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.