Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Kremlinului după exercițiile militare chineze din jurul Taiwanului

AP
Dimitri Peskov

China a încheiat luni ultima din cele trei zile de exerciţii în jurul Taiwanului, care au inclus manevre aeriene şi de blocadă navală a insulei pe care China o vede ca parte a propriului teritoriu, lucru pe care guvernul Taiwanului îl contestă puternic.

Într-un apel telefonic cu jurnaliştii, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a spus că toată lumea ar trebui să respecte China şi acţiunile ei, care au loc conform dreptului internaţional, conform Reuters, scrie Agerpres.

"Într-o perioadă foarte scurtă de timp, dumneavoastră şi cu mine am fost martori la acţiuni repetate provocatoare faţă de Republica Populară Chineză", a declarat Peskov.

"Şi, desigur, China are dreptul suveran să răspundă la aceste acţiuni provocatoare, inclusiv efectuând manevre militare în strictă conformitate cu legislaţia internaţională", a adăugat el.

Peskov a sugerat de asemenea că Franţa, al cărei preşedinte Emmanuel Macron a vizitat China pentru discuţii săptămâna trecută, nu poate intermedia pacea în Ucraina în contextul în care Parisul este "implicat atât indirect, cât şi direct în acest conflict de partea Ucrainei". "Prin urmare, este încă greu de imaginat un efort de mediere", a spus el.

În timpul vizitei sale în China, Macron i-a cerut liderului chinez Xi Jinping să se înţeleagă cu "Rusia pentru ca ea să îşi vină în fire" în privinţa Ucrainei, aminteşte Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.