Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Cristian Tudor Popescu, după anunțurile de la Vila Lac: Domnul Cîțu va fi orice, dar nu premier

Digi24
CTP Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu (CTP) a declarat vineri la Digi24, după ce liderii PNL, USR PLUS și UDMR s-au înțeles pe formarea coalitie de guvernare si impartirea celor mai importante functii in stat, ca premierul agreat (Florin Cîțu) nu va putea conduce nimic, la cum arata acum lucrurile:

  • „Ceea ce rețin din sceneta ce ne-a fost prezentată astă-seară, în principal de către domnul Ludovic Orban, este râsul amar în care a pufnit, în mască, domnul Florin Cîțu, atunci când domnul Ludovic Orban i-a dat cuvântul, la coada cozilor, cu apelativul „domnu' premier”. Adică nu s-a mai obosit să pună măcar „L”-ul la „domnuL”.
  • După cum arată lucrurile în acest moment, domnul Cîțu va fi orice, dar nu premier. Fiind ministru de Finanțe până acum, domnul Cîțu avea un rol important în Guvern. Acum este premier, cu numele, și nu văd ce va conduce în calitate de premier, domnul Cîțu. Evident, așa cum spuneam la ultima noastră întâlnire, acesta va fi un guvern tricolor, un guvern în care fiecare bucată va fi administrată de respectivul partid. Ce să caute domnul Cîțu peste miniștrii de la USR-PLUS, ce să caute peste cei de la UDMR? Ce să caute peste miniștrii PNL? Domnul Cîțu o să le dea ordine, o să-i poată eventual schimba, remania pe miniștrii de la PNL? Nici vorbă. Pentru că performerul acestor negocieri este domnul Ludovic Orban, care a reușit să piardă alegerile și să-și mențină în schimb intactă, dacă nu mai mare, puterea politică.
  • A câștigat domnul Orban, a câștigat și înfruntarea cu președintele Iohannis, pentru controlul PNL, președintele nu mai poate avea mare influență asupra partidului... sigur își menține în Guvern oamenii lui – în primul rând domnul general Ciucă, dar atâta vreme cât nu mai poate ajuta electoral partidul, așa cum a încercat s-o facă, fără să reușească în campania electorală, acum nu mai folosește partidului domnul președinte – este în ultimul său mandat, prin urmare domnul Orban controlează PNL”, a declarat Cristian Tudor Popescu (CTP).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.