Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia lui Trump de după evenimentele de la Charlottesville nu a fost destul de puternică pentru majoritatea americanilor (sondaj)

trump air force one

Majoritatea americanilor (52%) consideră că reacţia lui Donald Trump la violenţele de la Charlottesville nu a fost suficient de puternică şi doar 27% cred că reacţia sa a fost bună, când a declarat că "ambele părţi" sunt vinovate pentru incidente, potrivit unui sondaj NPR/PBS NewsHourMarist, citat joi de publicaţia belgiană Le Soir. Potrivit sondajului, aproape 67% dintre americani condamnă atacul cu maşină, care s-a soldat cu un mort şi cu zeci de răniţi, estimând că acest atac trebuia tratat ca un act de terorism naţional. Dacă se ţine cont de opinia politică, 76% dintre simpatizanţi democraţi, 63% dintre independenţi şi 60% dintre susţinătorii republicanilor sunt de această părere. O opinie asemănătoare o au chiar 58% dintre susţinătorii lui Trump.

Sondajul a fost efectuat în zilele de 14 şi 15 august pe un eşantion de 1.125 de persoane. Preşedintele american se află într-o poziţie dificilă după afirmaţiile sale despre evenimentele de la Charlottesville, care suscită o profundă indispoziţie în tabăra sa politică şi de asemenea în mediile de afaceri, comentează joi AFP, conform Agerpres.

Fapt rarisim, doi dintre predecesorii republicani, George H.W.Bush şi fiul său George W.Bush, au difuzat un comunicat comun, invitând America "să respingă rasismul, antisemitismul şi ura sub toate formele sale". Fără a-l cita pe al 45-lea preşedinte al SUA (Donald Trump), al 41-lea şi al 43-lea lideri de la Casa Albă au amintit cuvintele lui Thomas Jefferson, principalul autor al Declaraţiei de independenţă: "Toţi oamenii sunt creaţi egali".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.