Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Monicăi Anisie la decizia CCR: O confirmare că Senatul a acționat cu responsabilitate

monica anisie

Reacția Monicăi Anisie la decizia CCR: O confirmare că Senatul a acționat cu responsabilitate

Decizia CCR de astăzi confirmă faptul că Senatul și Comisia pentru învățământ au acționat cu responsabilitate față de proiectele legilor învățământului superior și preuniversitar, a declarat Monica Anisie, președintele Comisiei de învățământ din Senat.

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins miercuri, ca neîntemeiate, cele două sesizări făcute de USR şi Forța Dreptei privind legile Educației.

„Timp de o săptămână, alături de întreaga echipă și de membrii comisiei, am lucrat continuu, pentru a ne asigura că vom adopta o formă a legilor care să respecte cadrul Constituției României, o formă îmbunătățită față de textele votate în Camera Deputaților”, a scris Monica Anisie pe Facebook.

Potrivit acesteia, a depus amendamente prin care s-a renunțat la varianta aprobată de către Camera Deputaților privind articolul 15 (punctele 1 și 6) din proiectul Legii învățământului superior. „În acest fel, ne-am asigurat că nu există riscuri de posibile abuzuri de eventuale transferuri din bani publici către companii private (abuzuri și deturnări de fonduri publice). De asemenea, am eliminat din Legea învățământului preuniversitar articolul care limita accesul copiilor cu CES în școlile de masă, modificare susținută și de un număr de peste 100 de asociații de părinți ai căror copii au cerințe educaționale speciale”, adaugă președintele Comisiei de Învățământ din Senat.

Potrivit acesteia, a propus eliminarea taxelor prevăzute pentru cursurile de limbă, cultură și civilizație românească, cursuri destinate copiilor familiilor de români din diaspora. „Aceste cursuri se vor face gratuit, după modificarea din Senat, în cadrul Centrului Național Românesc pentru Învățământ la Distanță, instituție care se va înființa, după promulgarea acestor legi”, a adăugat aceasta.

În opinia Monicăi Anisie, decizia CCR de astăzi constituie „o validare a muncii senatorilor-membri ai Comisiei de învățământ din Senatul României, o dovadă a profesionalismului cu care întreaga echipă și membrii ei au abordat acest proiect de țară”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.