Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Partidului Șor după perchezițiile procurorilor anticorupție: Unii lideri locali, somați să depună mărturii false

Partidul Șor
Partidul Șor

''Guvernarea PAS a decis să aplice din nou forța și să utilizeze pe larg pârghiile administrative, pentru a pune presiune pe opoziție'', susține Partidul Șor.

''Astăzi, în ziua în care Partidul „ȘOR” a anunțat despre organizarea unei noi acțiuni de protest la Președinție, Maia Sandu și-a trimis procurorii la organizațiile noastre teritoriale, sub pretextul desfășurării unor noi percheziții, deși scopul real al acestor acțiuni este de a intimida activiștii și de a-i șantaja.

Există mai multe cazuri confirmate și care sunt documentate de avocați când unii lideri locali ai formațiunii au fost somați de anchetatori să depună mărturii false împotriva Partidului „ȘOR”, fiind amenințați, în caz contrar, vor fi reținuți. Astfel de incidente au avut loc chiar în această dimineață, iar reținerile care au urmat au la bază anume acest substrat.

În acest context, chemăm repetat autoritățile să înceteze imediat aceste ilegalități și să reintre în albia legalității. Republica Moldova este un stat democratic, iar dreptul la proteste este garantat de Constituție și de toate normele internaționale. Îngrădirea drepturilor fundamentale reprezintă o infracțiune extrem de gravă.

De asemenea, le cerem misiunilor diplomatice și organizațiilor internaționale să nu mai tolereze aceste abuzuri fără precedent, deoarece asta ne face să credem că sunt complici la aceste ilegalități flagrante.

Iar reprezentanților instituțiilor de forță, care execută astăzi ordinele ilegale ale puteri politice le amintim că au jurat să apere drepturile și interesele cetățenilor Republicii Moldova. Folosirea puterii în alte scopuri se pedepsește aspru de Codul Penal, iar răspunderea în acest caz este individuală.

Anunțăm, totodată, că Partidul „ȘOR” nu va ceda presiunilor și își va îndeplini, în continuare, rolul de opoziție activă. Îndemnăm toată lumea de bună credință să ni se alăture în acest efort, pentru a aduce Republica Moldova în albia democrației și stabilității și pentru a scoate țara din captivitate'', se arată în reacția partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.