Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Partidului Șor, după sesizarea Platformei DA la CC: Absurditate!

Partidul Șor
Partidul Șor

Asistăm la un atac concertat, prin care se încearcă împiedicarea Partidului „ȘOR” de a participa la alegeri. Oponenții noștri sunt deranjați de faptul că, în pofida criticilor și denigrărilor constante, ne bucurăm de popularitate în rândul alegătorilor, iar toate sondajele ne plasează pe locul trei la capitolul încredere în societate.

Așa a reacționat Partidul Șor, după ce astăzi, 30 martie, Platforma DA a cerut scoaterea în afara legii a partidului, transmite Știri.md.

"Este o absurditate juridică de dimensiuni uriașe. Nicăieri în lume nu s-a mai văzut ca un partid politic să fie scos în afara legii, în baza unor insinuări și supoziții, fără să existe probe concludente care să-l încrimineze și fără o decizie definitivă a instanței de judecată.

Este o acțiune abuzivă, care încalcă flagrant dreptul oamenilor la asociere, dreptul la alegere și libertatea de opinie și atentează la principiul reprezentativității și pluripartitismului", se arată într-o reacție oficială.

Totodată, conducerea Partidului Șor i-a adus acuzații lui Andrei Năstase, menționând că el singur și-a pus cruce pe cariera sa politică.

"După ce a ajuns un nimeni în politica moldovenească, Andrei Năstase caută prin orice mijloace posibile și imposibile să-și reabiliteze imaginea publică. Și, așa cum le stau bine politicienilor ratați, a decis să se ia de Partidul „ȘOR”. Această solicitare către Curtea Constituțională nu are nicio logică juridică și niciun temei legal. De aceea, este sortită eșecului din start.

Înțelegem frustrarea acestui măscărici isteric. E clar că nu poate trece peste umilința de a vedea că toate sondajele nu-i dau nicio șansă de a accede în următorul Parlament și se agăța de orice aberație pentru a ieși în evidență.

Nu învie morții politici, domnule Năstase. Ți-ai pus cruce demult pe cariera ta politică și orice încercare de a mai salva ceva din imaginea ta este nulă. Ți-ai distrus partidul într-un mod magistral, fiind folosit, după care aruncat ca o pereche de pantofi vechi de către toți partenerii tăi politici. Nu te mai crede nimeni. N-ai nicio șansă", se mai arată într-o declarație a partidului.

Reprezentanții Șor l-au pomenit "de bine" și pe deputatul Dinu Plîngău, făcând o adresare publică: "Luați-i cineva diploma de jurist a lui Plîngău pentru că profanează această meserie și insultă într-un mod vulgar întreaga breaslă".

De asemenea, cu o replică la acest subiect a venit și Ilan Șor, care a încercat să-i dea lecții de viață lui Andrei Năstase.

"Andrei, nu te-ai săturat să tot distrezi publicul? Toată lumea râde de tine. Tu nu mai ai nici prieteni, nici parteneri. Este groaznic să constați că nici măcar dușmani nu ai, ceea ce seamănă cu un verdict pentru un politician.

Apropo, eu, Andrei, sunt unul dintre cei puțini care te-a apărat cu toată sinceritatea. Mi se spunea: el este un prostănac, un idiot. Eu însă le răspundeam: Oare? El este binecuvântat!

Prietena ta, Sandu, nici măcar nu a observat apelurile tale jalnice de a te desemna candidat pentru funcția de prim-ministru. Eu, însă, eram „pro”, cu ambele mâini. Chiar voiam să-ți fac cadou: să nu votez pentru un guvern în frunte cu tine. Sandu însă a decis să nu se facă de râs cu un candidat ca tine, să nu devină ținta bătăilor de joc. Păcat că a fost ratată o asemenea șansă.

Cu ce, Andrei, m-ai răsplătit pentru sinceritatea și atitudinea mea bună față de tine? Cu această sesizare ilegală fără sens și fără vreo perspectivă către Curtea Constituțională? Eh, Andrei…! Asta nu este o acțiune politică, nu este o faptă bărbătească. Știi ce e asta? – sunt convulsii!

Nu sunt doctorul tău. Tu însuți ești Terminatorul propriei tale fericiri. Cu mâinile tale ți-ai distrus partidul și cariera politică. Și acest lucru nu mai poate fi reparat.

Așa că, mai întâi, calmează-te. Nu te complica și nu încerca să pari mai ilar și mai prost decât ești. Plimbările prin pădure, somnul sănătos, emoțiile pozitive, vitaminele – toate acestea îți vor fi de folos. Din păcate, pentru tine, acest lucru nu are nicio legătură cu politica. Dar, de fapt, tu nu mai faci politică de mult timp", a scris Ilan Șor.

Amintim că deputații Partidului Platforma Demnitate și Adevăr adresează o sesizare la Curtea Constituțională pe subiectul exercitării controlului de constituționalitate în privința Partidului Politic Șor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.