Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Patriarhiei Române, după incidentul fără precedent de la Catedrala Patriarhală: Un act de agresiune niciodată și prin nimic justificabil în mod obiectiv

barbat patriarhie

În Catedrala Patriarhală din București a avut loc un incident fără precedent, chiar în timpul Sfintei Liturghii! Un individ a perturbat slujba, intrând peste spațiul destinat slujitorilor Sfântului Altar, a pătruns pe solee și a început să vorbească. Incidentul a avut loc la scurt timp după predica susținută de Preasfințitul Ieronim Sinaitul, episcop vicar patriarhal.

Detalii pot fi citite AICI

STIRIPESURSE.RO a obținut, în exclusivitate reacția Patriarhiei Române despre incidentul care putea să se finalizeze chiar cu o tragedie. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a precizat că gestul făcut de tânăr este unul de agresiune.

”Nefiind de față, nu cunosc amănunte despre ce s-a întâmplat la catedrală. Ceva minor, cu siguranța. Cineva, un bărbat, a întrerupt slujba, încercând să țină un discurs… Nu știu mai mult. A fost condus afară politicos.

Vă pot spune doar că asemenea incidente sunt posibile azi oricând.

Orice act de tulburare a unei slujbe religioase, adică a rugăciunii, este un act de agresiune niciodată și prin nimic justificabil în mod obiectiv, act care intra în aria de cercetare a autorităților responsabile cu asigurarea ordinii publice.

Autorul unui astfel de act reprobabil poate fi o persoana cu posibile probleme de percepție a realității sau una animată (inclusiv ideologic) de varii resentimente pe care e incapabilă să și le reprime.

În ambele cazuri, o asemenea persoană ar trebui să ne stârnească în primul rând compătimirea, întrucât este vorba de o persoană suferindă într-un fel sau în altul.”, a precizat, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, Vasile Bănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.