Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia preşedintelui CSM la atacurile fără precedent din partea ministrului Justiţiei: Anunţă sesizarea Curţii Constituţionale

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Lia Savonea

Aflată pe final de mandat, după ce preşedintele Iohannis a fost obligat de CCR să semneze decretul de revocare, ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a lansat joi două atacuri la adresa preşedintelui CSM, Lia Savonea. Contactată de STIRIPESURSE.RO, judecătoarea care conduce anul acesta CSM anunţă o posibilă sesizare a CCR.

Ministrul Ana Birchall a acuzat-o pe șefa CSM, Lia Savonea, de „imixtiune gravă în activitatea puterii executive” și precizează că la plenul precedent a fost încălcat principiul separației puterilor în stat în privința discuțiilor privind o eventuală „foaie de parcurs” la Ministerul Justiției. (Detalii AICI!) Ulterior, în spaţiul public a apărut şi o scrisoare a ministrului Justiţiei care critică propunerile centralizate de CSM din sistemul judiciar cu privire la modificarea Legii ANI. (Detalii AICI!

STIRIPESURSE.RO a solicitat preşedintelui CSM o reacţie la criticile transmise de Ana Birchall. Judecătoarea Lia Savonea transmite că la nivelul CSM se analizează posibilitatea sesizării CCR cu un conflict juridic de natură constituţională.

"Pot să spun doar atât: că este aproape finalizată analiză privind posibilitatea de a declanşa conflictul juridic de natură constituțională față de cumulul de acțiuni ale acesteia (Ana Birchall, n.r.) îndreptate împotriva justiției. Fiind judecător, am o obligație de rezervă, neputându-mă preta la a răspunde la fiecare atac al acesteia asupra justiției", a declarat Lia Savonea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.