Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția președintelui Zelenski după tentativa de asasinat: 'Să-mi dai bună ziua cu focuri de armă înseamnă slăbiciune'

Rador
Volodimir Zelenski

Poliţia ucraineană a anunţat miercuri că privilegiază piste politice, în special o tentativă de "destabilizare" a ţării, după un atac eşuat asupra consilierului prezidenţial Serghii Şefir, relatează AFP.

"Trei ipoteze principale" sunt studiate, a declarat şeful poliţiei Igor Klimenko, enumerând pista unui atac legat de "atribuţiile oficiale" ale lui Şefir, cea a unei tentative menite "să facă presiune asupra liderilor" ucraineni, şi cea a unei "tentative de destabilizare a Ucrainei".

În acest ultim caz, o "participare a serviciilor speciale străine la atac este o posibilitate", a adăugat Klimenko, referindu-se fără îndoială la Rusia, adversar geopolitic al Ucrainei, informează Agerpres.ro.

Serghii Şefir, scăpat nevătămat din tentativa de asasinat, a apărut în cadrul unei conferinţe de presă de la Ministerul Interne şi a denunţat o tentativă de a-l "intimida" pe preşedinte.

Citește și: Incident șocant în Ucraina: Tentativă de asasinat asupra unui consilier al președintelui Zelenski

"Volodimir Zelenski este o persoană cu o voinţă puternică şi nu este intimidat. El a ales calea cea dreaptă şi o va urma", a adăugat el.

Reacţionând la atac de la New York, unde se află în deplasare oficială la Adunarea Generală a ONU, Zelenski a promis "un răspuns puternic" la acest atac şi că va continua lupta "împotriva criminalităţii şi a grupurilor financiare influente", referire la promisiunea sa de a lupta împotriva influenţei oligarhilor.

„Sincer, nu știu cine se află în spatele acestui atac. Cine sunt aceste puteri? Poate sunt interne, poate externe. Să-mi dai bună ziua cu focuri de armă din pădure țintite spre mașina prietenului meu înseamnă slăbiciune”, a declarat președintele Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.