Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția rapperului Travis Scott după concertul la care şi-au pierdut viaţa 8 oameni

Pitchfork
Travis Scott

Travis Scott va înapoia banii tuturor participanţilor la festivalul Astroworld din Houston, la care şi-au pierdut viaţa 8 oameni, iar rapperul şi-a anulat următorul concert, programat pentru 13 noiembrie la Day N Vegas Festival, potrivit Variety.

În prima seară a festivalului Astroworld, din cauza panicii, mii de oameni s-au îmbulzit în faţa scenei şi opt au murit, persoane cu vârste cuprinse între 14 şi 27 de ani.

Citește și: Anchetă extinsă în urma busculadei mortale care s-a produs la un concert rap în Houston

Surse apropiate lui Scott au spus că el este „prea tulburat ca să cânte” şi au dezvăluit că va înapoia banii tuturor participanţilor care au cumpărat bilete la Astroworld.

În zilele ulterioare tragediei, s-au aflat mai multe lucruri despre succesiunea de evenimente care au dus la stop cardiac în cazul mai multor participanţi, cel puţin o înjunghiere (a unui poliţist, cu un ac de seringă) şi sute de răniţi din mulţimea de 50.000 de oameni.

Potrivit Houston Chronicle, poliţiştii şi pompierii au declarat „accident în masă” la ora locală 21:38, după 32 de minute de când începuse recitalul lui Scott. Ziarul a scris că promoterii au fost de acord să găsească un mod de a scurta concertul la scurt timp după ora 21:38, dar că show-ul a continuat până ce Scott a încheiat setlistul panificat şi a ieşit de pe scenă la ora programată, 22:15.

Troy Finner, şeful poliţiei din Houston, şi-a apărat decizia de a lăsa show-ul să continue spunând că o încheiere abruptă a lui ar fi provocat o revoltă, dar a remarcat şi că exista suficient personal pentru ar fi putut gestiona mulţimea în circumstanţe normale.

Festivalul, la care participa şi Drake la ultiemle piese din lista lui Scott, era transmis live pe Apple Music. A doua seară a evenimentului, plănuită pentru sâmbătă, a fost anulată imediat.

La fel ca Astroworld, festivalul Day N Vegas este dedicat persoanelor de orice vârstă. Scott urma să cânte pe scena principală sâmbătă seară, urmat de Lil Baby şi Doja Cat, potrivit News.ro.

Roddy Ricch, care a cântat înaintea lui Scott la Astroworld, a promis să doneze banii câştigaţi în festival familiilor celor care au murit. El urmează să cânte la Day N vegas vineri, când Kendrick Lamar este cap de afiş. Duminică, headliner este Tyler the Creator.

Compania AEG, care deţine Goldenvoice, promoterul festivalului, nu a anunţat încă absenţa lui Scott sau înlocuirea lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.