Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia Rosenergoatom la declarația șefului AIEA despre bombardarea Centralei Nucleare Zaporojie

twitter
zaporojie

Reacţia Rosenergoatom la declarația șefului AIEA despre bombardarea Centralei Nucleare Zaporojie

Reprezentanţii conducerii Rosenergoatom au caracterizat declarația lui Grossi despre bombardarea Centralei Nuclearea Zaporijjia drept o escaladare a situației din regiune. Consilierul directorului general al Rosenergoatom Concern, Renat Karcea, a declarat că afirmaţia lui Rafael Grossi, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), potrivit căreia experții de la Centrala Nucleară Zaporijjia au semnalat că s-au înregistrat bombardamente în zona centralei duce la o escaladare a situației. El a făcut această declaraţie la postul de televiziune Rossia 24, potrivit Rador.

'În opinia mea, cu tot respectul faţă de AIEA, are loc escaladarea în mod artificial a situației… Nici la sediul centralei, nici în perimetrul adiacent centralei, nu am înregistrat atacuri, acestea efectiv nu au existat', a spus Karcea.

Potrivit consilierului, scopul escaladării situației din jurul centralei ar putea fi acela de a provoca prejudicii la adresa imaginii Federației Ruse.

Ieri, Rafael Grossi, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația de la Centrala Nucleară Zaporijjia, din cauza faptului că experții AIEA au semnalat aproape zilnic bombardamente, în ultima săptămână. Se mai menţionează faptul că cele mai recente rapoarte ale echipei AIEA subliniază faptul că există riscuri grave la adresa securităţii nucleare cu care se confruntă Centrala Nucleară Zaporijjia.

Înainte de aceasta, Grossi a mai declarat că Centrala Nucleară Zaporijjia nu trebuie să fie supusă unor atacuri și nici folosită în scopul lansării de noi atacuri

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.