Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția șefului comisiei SRI din Parlament, după blocarea Sputnik și Russia Today în România

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea
comisia sri Inquam Photos

Președintele comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, senatorul Ioan Chirteș (PNL), a transmis luni că decizia Guvernului Ciucă de a bloca site-uri rusești „este absolut necesară”.

„Este binevenit anunțul Guvernul privind măsurile luate de autoritățile române pentru a închide anumite surse de propagare a știrilor false și a dezinformărilor. De la începutul conflictului militar în Ucraina, agresiunile informaționale au luat amploare inclusiv în România. Decizia de a interzice și în țara noastră site-urile care dezinformează este un pas foarte important, după ce în ultimele zile au fost combătute de către oficialii români numeroase știri false, apărute în contextul conflictului din Ucraina.

Astfel, începând din această seară, Russia Today nu va mai difuzat în România. Site-ul propagandei rusești Sputnik va fi blocat. Lista de site-uri anunțată de Guvern, pentru care au fost demarate procedurile de blocare, cuprinde: ru.md.sputniknews.ro, md.sputniknews.com, ro.md.sputniknews.com, profitsmall.com, yourincome.site, citeșteșitu.com, rtnews.ro, cloudx.ro. Prin aceste măsuri, România se alătură deciziilor luate la nivel european în scopul combaterii agresiunilor informaționale amplificate pe fondul atacurilor Rusiei asupra Ucrainei.

Voi continua să monitorizez situația privind fenomenul dezinformării în România, alături de colegii mei parlamentari din Comisia de control. La Comisie, ne asigurăm constant că decidenții statului român primesc informații relevante, în timp util. Mă bucur să văd că se iau măsuri din partea autorităților. Dezinformarea este una dintre armele puternice folosite de Rusia în acest conflict fără sens, pentru că adevărul nu le justifică acțiunile”, a afirmat șeful comisiei SRI, într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.