Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţie controversată din partidul lui Cioloş: Raportorul Parlamentului European pentru Moldova salută guvernul lui Dodon/ Caramitru se delimitează

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dragos Tudorache MAI

Dragoș Tudorache, fost ministru de Interne în Guvernul Cioloş, actual europarlamentar PLUS și raportorul pentru Republica Moldova al Parlamentului Europan, are o reacţie controversată la evenimentele recente din ţara vecină, unde preşedintele pro-rus Dodon a reuşit să dea jos Guvernul Maia Sandu, pro-european, şi să pună mâna pe toată puterea.

"Sper că vestea primită din Republica Moldova este bună. Există un guvern învestit și țara este guvernată. Dar sper ca acest guvern să confirme parcursul proeuropean și să continue reformele începute în mandatul Maiei Sandu. Este necesar să fie oferite aceste asigurări pentru ca să înțelegem dacă viteza cu care președintele Dodon a găsit o soluție atât de rapidă este o veste bună sau nu.

Aș vrea să le reamintesc oamenilor politici de la Chișinău că Republica Moldova are susținere deplină de la Bruxelles pe drumul ei european, dar, la fel ca în cazul României acum 20 de ani, este nevoie de un efort real și de reforme substanțiale. Joaca de-a politica sau de-a guvernarea, în care se ignoră stabilitatea și continuarea unor politici clare care să le ofere încredere partenerilor occidentali, nu o să rămână fără consecințe.

În calitatea de raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova, am urmărit cu atenție criza și voi face în scurt timp o vizită pentru a vedea la fața locului cum putem da o mână de ajutor consistentă", scrie Dragoş Tudorache pe Facebook.

La postarea fostului ministru a comentat şi Andrei Caramitru, membru USR, deci aliat cu Tudorache: "E anormală postarea şi nu pot să fiu de acord cu ea. Mă delimitez de acest punct de vedere", scrie Caramitru.

Guvernul de la Chișinău, condus de Ion Chicu, consilier al președintelui Igor Dodon, a fost învestit în funcție, obținând joi sprijinul a 62 de deputați din PSRM și PDM.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.