Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţie de la Bruxelles după percheziţiile DNA la Ministerul Fondurilor Europene

dna

În urmă cu o săptămână, procurorii DNA au descins la Ministerul Fondurilor Europene, condus ce Eugen Teodorovoci, şi la Autorităţile de Management pentru POSDRU şi POSCCE, precum şi la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. Anchetatorii au indicii cu privire la fraude cu fonduri europene pe exerciţiul financiar 2007-2013. Reacţia de la Bruxelles vine chiar de la comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu.

"Eliminarea tuturor zonelor de risc în circuitul gestionării fondurilor atât europene cât şi naţionale trebuie să fie o prioritate absolută pentru toate instituţiile din România. Comisia a apreciat în raportul MCV progresele realizate de România în anul trecut în lupta împotriva corupţiei şi a făcut recomandări pentru continuarea acestor acţiuni. Acţiunile DNA sunt parte a acestui proces de luptă împortiva corupţiei, statele membre au obligaţia de a sesiza instituţiile abilitate acolo unde există suspiciuni, iar organele în drept trebuie să îşi conducă anchetele cu profesionalism şi rapiditate, în deplină cooperare cu celelalte instituţii implicate în procesul de gestionare al fondurilor", a declarat Corina Creţu, într-un interviu acordat agenţiei Mediafax.

Comisarul european a vorbit şi despre riscurile la care este supusă România dacă se constată nereguli în gesionarea fondurilor europene. "Ori de câte ori autorităţile naţionale au certitudinea şi există dovezi că frauda a avut loc, întreaga suma cofinanţată de UE trebuie să fie rambursată de către statul membru la bugetul UE şi recuperată de la beneficiar. În plus, autorităţile naţionale trebuie să transmită cazul la autoritatea judiciară competentă din statul membru şi să informeze OLAF", a explicat Corina Creţu.

Vezi şi: Ministrul Fondurilor Europene, precizări privind ancheta DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.