Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție dură din Comisia de Apărare a Parlamentului, după ce Rusia a acuzat România că trimite mercenari în Ucraina

www.reuters.com
soldati ucraina

Vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Bogdan Rodeanu, a reacționat după ce Rusia a acuzat România și Polonia că au trimis mercenari în Ucraina: 'Mercenarii ' români sunt parte din sutele de mii de ucraineni cu cetățenie română. Ceea a încercat Stalin nu va reuși Putin”.

Citește și: Ucraina anunță că rușii au bombardat din nou Harkovul: atentat cu morți, la fel ca duminică/ Video

„Rusia acuză România și Polonia că au trimis cei mai mulți mercenari în Ucraina, alături de SUA și Canada. Cine sunt români? Sunt parte din sutele de mii de ucraineni cu cetățenie română. români sunt parte dintre aceia care își riscă viețile pentru a lupta, pentru a apăra și pentru a reda libertatea. Aceștia nu sunt alții decât nepoții și strănepoții celor pe care Stalin nu a reușit să-i omoare în Basarabia și Bucovina și nici să-i strămute, definitiv, în Siberia. Sunt militarii care apără un popor și care vor continua lupta, sub steagul țării lor. Sunt cei care nu au uitat ce înseamnă Cizma Armatei Roșii peste familiile și viețile bunicilor lor”, scrie luni pe Facebook vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Bogdan Rodeanu (USR).

El afirmă că „ceea a încercat Stalin nu va reuși Putin”. „Ceea ce vrea Rusia nu este decât o speranță marcată de amenințări și violențe. Ucraina nu este singură, Ucraina nu va ceda, Ucraina este apărată și își va continua lupta pentru libertate, pentru democrație și pentru viață, în numele lumii civilizate”, conchide Rodeanu. România s-ar afla, alături de Polonia, Statele Unite și Canada, printre țările care ar fi trimis cei mai mulți „mercenari" să lupte pentru Armata Ucrainei, susține Ministerul rus al Apărării, citat de agenția de presă rusă Tass.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.