Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție fulger din partea MAE, după ce SUA au adoptat o lege care schimbă total statului Mării Negre

wikimedia.org
mae

Ministerul Afacerilor Externe salută vineri adoptarea de către Senatul Statelor Unite ale Americii, la 27 iulie 2023, a legii privind autorizarea bugetului apărării SUA (National Defense Authorization Act/NDAA) care include și proiectul de lege Black Sea Security Act.

Legea privind autorizarea bugetului apărării SUA (National Defense Authorization Act/NDAA) care include și proiectul de lege Black Sea Security Act a fost adoptată printr-un amendament introdus de senatorii Jeanne Shaheen și Mitt Romney.

Potrivit MAE, votul Senatului SUA reprezintă un nou semnal privind sprijinul puternic, bipartizan, de care securitatea Mării Negre, ca regiune de importanță strategică pentru comunitatea euro-atlantică, se bucură la nivelul Congresului. El se alătură deciziilor importante, de conturare a unui cadru strategic de abordare a regiunii Mării Negre de către Administrația SUA, inclusiv în urma dialogului și consultării apropiate cu România.

România a susținut constant, consecvent și proactiv întărirea angajamentului american la Marea Neagră, ca parte a unui efort coordonat euro-atlantic și al partenerilor like-minded pentru asigurarea securității, rezilienței și prosperității regiunii. Potențialul deosebit al Parteneriatului Strategic dintre România și SUA de a contribui la atingerea acestor obiective a fost subliniat inclusiv în cadrul convorbirii telefonice recente a ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.

Procedura de adoptare a legii privind autorizarea bugetului apărării SUA va continua, în cursul lunii septembrie, cu discuții cu Camera Reprezentanților, în vederea adoptării unui text comun care să fie transmis ulterior pentru promulgare președintelui SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.