Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacții dure la decizia lui Liviu Dragnea de a rămâne în fruntea PSD

liviu dragnea plans lacrimi

După decizia ICCJ de condamnare a lui Liviu Dragnea la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „Referendumul”, liderii social-democrați au decis vineri, într-o ședință convocată imediat după sentință, susținerea în continuare a președintelui PSD.

Dacă în interiorul partidului a avut parte de susținere, singurul care pare să fi rupt rândurile fiind Valeriu Zgonea, care a declarat că se gândește până luni dacă va demisiona din PSD, Liviu Dragnea a fost aspru criticat de ceilalți lideri politici din România.

Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi, pe pagina oficială de Facebook, că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze din funcția de președinte PSD, „pentru sănătatea sistemului politic românesc”.

Screenshot_8

Nici Cătălin Predoiu, candidatul liberalilor la Primăria Generală, nu s-a abținut din criticarea lui Liviu Dragnea, despre a cărui rămânere la conducerea PSD o descrie drept „o sfidare la adresa justiției”.

„Și ceea ce vedem este că la vârful sistemului politic un șef de partid este condamnat de Justiție pentru manopere ilegale în desfășurarea campaniei electorale. Or, ceea ce face domnul Dragnea acum este să vină să ceară să mai organizeze încă o dată o campanie electorală. Este o sfidare a adresată de domnul Dragnea justiției care tocmai l-a condamnat pentru activități ilegale în procesul electoral,” a declarat Predoiu, citat de Agerpres.

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat pe pagina oficială de Facebook că Liviu Dragnea, prin decizia de a rămâne președintele PSD, face rău partidului atât pe plan intern cât și în ochii partenerilor europeni.

Screenshot_9

Traian Băsescu a avut o reacție și mai dură, declarând că pedeapsa de doi ani cu suspendare este una blândă, având în vedere că alți politicieni au primit condamnări mai mult mari, pentru fapte de o gravitate mai mică .

„Partidele au fiecare valorile lor. La PSD nu e nicio surpriză că cei condamnaţi şi cei urmăriţi penal candidează. În ceea ce priveşte sancţiunea, condamnarea la doi ani cu suspendare, nu pot decât să o iau aşa cum este. Totuşi, când în România au fost politicieni care pentru că au dat pui au fost condamnaţi mi se pare că este mult mai grav atunci când furi voturi. Iar la referendum s-au furat între 1,5 şi 2 milioane de voturi,” a declarat Băsescu, potrivit știripesurse.ro.

Monica Macovei susține că furtul de voturi ar trebui să însemne sfârșitul carierei politice pentru orice politician iar partidele în folosul cărora Dragnea a comis ilegalitățile ar trebui „să-și ocupe locul pe lista neagră a istoriei”.

Screenshot_11

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.