Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacții politice la solicitarea DNA în cazul lui Titus Corlățean

dna-concurs

O știre apărută în această dimineață a luat prin surprindere clasa politică. Procurorii DNA cer aviz Senatului pentru începerea urmăririi penale în dosarul „Diaspora”, a fostului ministru de Externe din Guvernul Ponta, Titus Corlățean.

După apariția comunicatului DNA, Mediafax a încercat să ia un punct de vedere de la Titus Corlățean, însă acesta susține că nu a primit nicio înștiințare oficială în acest caz.

„Pe mine nu m-a informat nicio instituţie. Sunt surprins să aflu din presă despre această sesizare. Nu comentez,” a declarat fostul ministru de Externe.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat de asemenea surprins de cererea DNA, menționând că în perioada următoare liderii PSD se vor întâlni pentru a discuta cum vor vota în privința cererii DNA.

„O să discutăm. Informația e foarte proaspătă și o să discutăm cu colegii noștri. Recunosc că nu mă așteptam la asta, dar ne întâlnim în partid și stabilim ce facem,” a declarat Dragnea, potrivit Agerpres.

Vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat că deși în interiorul partidului nu s-a luat o decizie, cel mai probabil social-democrații vor vota ca de obicei, în favoarea cererii DNA.

„Mie îmi pare tare rău de ceea ce s-a întâmplat, dar probabil că vom vota cum votăm de obicei. (...) Deci iertaţi-mă: nu vreau să comentez, dar îmi doresc să trăim eu, copiii mei şi nepoţii mei într-o ţară în care nu există vânătoare de vrăjitoare, ci există o judecată dreaptă. Dacă omul greşeşte şi există probe, atunci, fără îndoială, trebuie să suporte consecinţele. Dacă îmi sugeraţi că acest dosar este o vânătoare de vrăjitoare pentru domnul Ponta, eu nu pot să accept o astfel de variantă”, a declarat Ecaterina Andronescu pentru PSNews.

Vicepreședintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat că nu va vota după cum zice DNA sau propriul partid, deoarece „dac-am vota după comunicatele DNA, jumătate din România ar trebui să fie arestată”.

Dragule, dac-am vota după comunicatele DNA, jumătate din România ar trebui să fie arestată! Eu sunt un om de drept şi un om care, de 35 de ani, fac această profesie. Toată viaţa mea am votat după ce am văzut eu, cu propriile simţuri – nu după ce spune nici partidul, nici DNA-ul, nici nimeni! Deci, dacă nu sunt probe, nu votez pentru. În niciun caz,” a declarat Chelaru pentru PSNews.

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, cere social-democraților să aibă decența de a nu împiedica prin vot începerea urmării penale față de Titus Corlățean.

„În 2014, foarte mulți români din diaspora au fost împiedicați să voteze. Cei care au dorit să-și exercite acest drept au suportat ore în șir de așteptat, în ploaie, la cozile umilinței. Aparatul de stat al PSD a călcat democrația în picioare ca să-și scoată candidatul câștigător. Românii din diaspora, dar și noi cei din țară, așteptăm un deznodământ al anchetei în acest caz. E bine că se întâmplă totuși ceva, fie și la un an și jumătate de la cea mai gravă încălcare a drepturilor electorale petrecută în România ultimilor ani.

Îngrădirea drepturilor cetățenilor a fost dintotdeauna specialitatea PSD. Le cer să aibă decența de a nu împiedica această anchetă printr-un vot împotriva urmăririi penale. E momentul să plece capul în pământ, să-și recunoască abuzul și să le ceară scuze românilor. Asta pentru că votul nu e o lozincă,” a declarat Alina Gorghiu, pe pagina oficială de Facebook.

Mihai Voicu, deputat și președinte al filialei PNL Sector 1, susține că în sfârșit există premisele pentru a se afla adevărul despre ce a însemnat blocarea votului din diaspora și că Titus Corlățean nu a fost decât un executant al ordinelor fostului prim-ministru Victor Ponta.

„Astăzi, la mai mult de un an de la alegerile prezidențiale, începem să tragem speranțe că vom afla adevărul despre ceea ce a însemnat blocarea votului din diaspora. Eu nu doresc în mod special răul domnului Corlățean, mai ales că acesta, cu siguranță, a fost mai degrabă un executant al ordinelor primite de la prim-ministrul Victor Ponta care era și candidatul PSD la acele alegeri,” a declarat Mihai Voicu, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.