Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Real Madrid şi FC Barcelona boicotează Adunarea generală a Ligii spaniole prevăzută la Dubai

cdnuploads.aa.com.tr
Real Madrid
Real "nu va trimite niciun reprezentat la Dubai", iar clubul catalan "nu va participa" la această Adunare generală extraordinară, convocată de urgenţă de La Liga, au informat cele două cluburi emblematice ale campionatului Spaniei.

Planificată în Emiratele Arabe Unite, aceasta adunare urmează să discute modificările aduse regulilor şi statutelor campionatului spaniol.

Clubul madrilen consideră că este "ilegal" să chemi cluburile "la peste 5.000 de km de sediul La Liga" şi "complet nepotrivit şi profund inconsecvent ca La Liga să efectueze astfel de cheltuieli financiare".

Barca, care mai crede că acest eveniment "ar putea avea loc la sediul La Liga", a apreciat la fel ca şi rivala sa madrilenă că această convocare, trimisă pe 25 noiembrie, a fost precipitată.

Modificările regulamentare care vor fi discutate acolo "necesită o dezbatere prealabilă mai mare şi o analiză mai aprofundată şi mai participativă", a criticat gruparea "blaugrana".

Cele mai de succes şi mai bogate cluburi din liga spaniolă şi-au unit forţele recent pe mai multe probleme tensionate şi dezacorduri cu La Liga.

Real şi Barca apără în continuare, alături de clubul italian Juventus Torino, proiectul Superligii, al cărei scop este să facă concurenţă Ligii Campionilor, dar care a fost respins anul trecut, în special de La Liga.

La sfârşitul lunii octombrie, aproape toate echipele spaniole din prima şi a doua divizie au ameninţat că vor face grevă împotriva unui proiect de lege de care, dacă va fi adoptat, va aduce beneficii doar marilor cluburi precum Barca şi Real.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.