Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebelii houthi ar fi atacat o navă de război americană

bloomberg.com
sua houthi

Rebelii yemeniţi houthi au afirmat miercuri că au vizat o navă de război americană în largul Yemenului, la câteva ore după ce armata americană a anunţat că a doborât acolo o rachetă, informează AFP, potrivit Agerpres.

Rebelii "au lansat mai multe rachete navale adecvate asupra distrugătorului american USS Gravely în Marea Roşie", au declarat rebelii houthi într-un comunicat.

Comandamentul militar american în Orientul Mijlociu (Centcom) a anunţat înainte de aceasta că o rachetă anti-navă a fost trasă marţi, la ora 23:00 (20:30 GMT), dinspre Sanaa, din zonele controlate de houthi, în direcţia Mării Roşii.

"Racheta fost doborâtă de USS Gravely (DDC 107). Nu au fost semnalate persoane rănite sau distrugeri", adaugă comunicatul.

Insurgență susținută de Iran

Rebelii houthi, care controlează ample zone din teritoriul yemenit, au întreprins peste 35 de atacuri împotriva unor nave în Marea Roşie şi în Golful Aden începând cu 19 noiembrie, potrivit Pentagonului, perturbând traficul maritim în această zonă esenţială pentru comerţul maritim.

Aceşti insurgenţi, apropiaţi de Iran, susţin că doresc să împiedice navele legate de Israel să navigheze în largul Yemenului, "în solidaritate" cu palestinienii din Fâşia Gaza, pradă unui război între Israel şi Hamas începând cu 7 octombrie.

SUA, principalul aliat al Israelului, au desfăşurat nave de război în Marea Roşie şi au efectuat mai multe lovituri în ianuarie împotriva poziţiilor rebelilor, uneori împreună cu Regatul Unit.

Rebelii houthi au reiterat miercuri că îşi vor continua atacurile până la încheierea războiului în Gaza.

"Toate navele de război americane şi britanice din Marea Roşie şi Marea Arabiei care participă la agresiunea împotriva ţării noastre (...) vor fi luaţi drept ţintă în cadrul dreptului la legitimă apărare", au afirmat ei.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.