Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebelii houthi au dat-o în bară - Au atacat din greșeală un petrolier care transporta petrol rusesc în Marea Roșie

timesofisrael.com
houthi marea rosie

Militanții houthi au vizat din greșeală un petrolier care transporta petrol rusesc într-un atac cu rachete vineri în largul Yemenului, a declarat firma britanică de securitate maritimă Ambrey, potrivit Reuters.

Organizația United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) a declarat că a primit un raport privind lansarea unei rachete la 90 de mile nautice la sud-est de orașul-port Aden din Yemen.

"Comandantul a raportat că o rachetă a aterizat în apă la 400-500 de metri distanță și că a fost urmată de trei ambarcațiuni de mici dimensiuni", se arată în nota consultativă a UKMTO, adăugând că nu s-au înregistrat răniți sau pagube.

Ambrey a declarat: "Acesta a fost al doilea petrolier vizat din greșeală de rebelii houthi în timp ce transporta petrol rusesc".

Val de atacuri ale militanților din Yemen

Militanții Houthi din Yemen, susținuți de Iran, care controlează o mare parte din Yemen, au lansat val după val de drone și rachete explozive asupra navelor comerciale occidentale în Marea Roșie începând cu 19 noiembrie, în ceea ce ei spun că este un protest împotriva operațiunilor militare ale Israelului în Gaza.

Statele Unite și Marea Britanie au efectuat în cursul nopții lovituri din aer și de pe mare împotriva unor obiective militare houthi din Yemen. Rusia, un aliat al Iranului și partener al principalelor puteri arabe, a denunțat loviturile și a cerut o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate al ONU.

"Un petrolier sub pavilion panamez a observat trei skiff-uri în timp ce tranzita în direcția est prin coridorul internațional de tranzit recomandat", se arată în raportul Ambrey, adăugând că nava a raportat că o rachetă a lovit apa.

Ambrey a apreciat că nava a fost țintită din greșeală, pe baza unor informații publice învechite care leagă nava de Regatul Unit.

"Acestea păreau să fie vechi de cinci luni, dar erau încă listate ca fiind afiliate la Marea Britanie într-o bază de date maritimă publică", se arată în raport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.