Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebelii houthi lovesc în Marea Roșie: 15 atacuri într-o singură noapte

timesofisrael.com
houthi marea rosie

Un petrolier gabonez care naviga sub pavilion indian, MV Saibaba, a fost lovit sâmbătă în Marea Roşie de o dronă de atac trasă de rebelii houthi din Yemen, a anunţat Comandamentul Central American (CENTCOM), precizând că nu s-au înregistrat răniţi, transmite AFP.

Un alt cargou, MV Blaamanen, sub pavilion norvegian, a fost, de asemenea, vizat de o dronă a rebelilor houthi, care a ratat cu puţin ţinta, potrivit sursei citate.

CENTCOM a mai precizat că, din 17 octombrie până în prezent, cu aceste două incidente, s-au înregistrat, în total, 15 atacuri comise de houthi asupra unor nave comerciale.

Patru drone de atac doborâte de o navă de război americană în Marea Roşie Un distrugător american care patrula sâmbătă în Marea Roşie a doborât patru drone de atac dinspre Yemen care îl vizau, a anunţat Comandamentul Militar Central al SUA (CENTCOM), transmite duminică AFP.

USS Laboon "a doborât patru drone aeriene fără pilot care veneau din zonele controlate de houthi din Yemen, care se îndreptau" spre nava americană, a declarat CENTCOM pe X (fostul Twitter), precizând că nu s-au înregistra răniţi sau pagube

Biden şi Netanyahu au discutat despre obiectivele armatei israeliene în Gaza

Preşedintele american Joe Biden şi premierul israelian Benjamin Netanyahu au discutat sâmbătă, telefonic, despre campania militară a Israelului în Gaza, inclusiv despre "obiectivele şi etapele" acesteia, informează Reuters.

Preşedintele Joe Biden "a subliniat nevoia esenţială de a proteja populaţia civilă, inclusiv pe cei care sprijină operaţiunea de ajutor umanitar şi importanţa de a permite civililor să se îndepărteze în siguranţă de zonele de luptă în curs", a spus Casa Albă într-un comunicat.

"Liderii au discutat despre importanţa eliberării tuturor ostaticilor rămaşi", a mai informat Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.