Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebelii Houthi promit răzbunare după atacul americanilor: 'A fost cea mai mare nebunie din istoria lor!'

marea rosie yemen

Rebelii Houthi promit răzbunare după atacul americanilor: 'A fost cea mai mare nebunie din istoria lor!'

Liderul houthi Abdul-Malik al-Houthi a promis vineri un răspuns puternic la loviturile aeriene întreprinse de SUA şi Marea Britanie împotriva unor ţinte ale rebelilor în Yemen, transmite dpa.

El a avertizat că 'nicio agresiune americană nu va rămâne vreodată fără răspuns, şi nu vom ezita, cu voia lui Dumnezeu, să facem tot ce putem”, relatează Agerpres. 'Vom înfrunta agresiunea americană', a mai spus liderul houthi. El a subliniat că răspunsul la atacurile statelor care formează alianţa Operation Prosperity Guardian (Operaţiunea Gardianul Prosperităţii) va fi cel mai mare atac de până acum al forţelor houthi.

Abdul-Malik al-Houthi i-a chemat pe yemeniţi să demonstreze vineri pe străzi cu milioanele şi să se adune în piaţa Al-Sabeen din Sana'a şi în pieţele din guvernorate într-un marş denumit 'Cucerirea promisă şi Jihadul sfânt'.

Apelul unui lider al rebelilor

De asemenea, un lider al rebelilor Houthi din Yemen, Mohammed al-Bukhaiti, a avertizat că Statele Unite şi Marea Britanie vor înţelege în curând că atacurile lor asupra Yemenului au fost "cea mai mare nebunie din istoria lor", relatează Rador Radio România.

Purtătorul de cuvânt al rebelilor Houthi, Mohammed Abdulsalam, a declarat că nu există nicio justificare pentru această "agresiune asupra Yemenului", întrucât "nu exista o ameninţare la adresa navigaţiei internaţionale în Marea Roşie şi Marea Arabiei". El a precizat pe platforma X că rebelii vor continua atacurile asupra navelor israeliene sau a celor care se îndreaptă către "porturile Palestinei ocupate". Abdusallam a adăugat că SUA şi Marea Britanie au calculat "greşit" dacă cred că atacurile lor "vor descuraja Yemenul să susţină Palestina şi Gaza."

„America și Marea Britanie au făcut o greșeală în declanșarea războiului împotriva Yemenului, deoarece nu au beneficiat de experiențele lor anterioare. Dacă n-ar fi fost prostia lui Bush de a-l împinge pe Ali Saleh să ne atace la Saada în 2004, poporul yemenit nu ar fi lansat revoluția din 2014 care a pus capăt guvernării ambasadorului american la Sanaa și i-a expulzat pe marinei din ea.

Dacă nu ar fi fost nebunia Americii și Marii Britanii de a împinge Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite să ne declare război în 2015, Yemenul nu ar fi putut astăzi să-și îndeplinească datoria religioasă, morală și umanitară de a sprijini Palestina.

Nu există nicio îndoială că America și Marea Britanie își regretă astăzi nebunile anterioare și în curând își vor da seama că agresiunea directă împotriva Yemenului a fost cea mai mare nebunie din istoria lor”, a spus Bukhaiti.

Vezi și: Joe Biden confirmă că a ordonat atacuri cu avioane şi rachete Tomahawk în Yemen / Ce ținte au fost vizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.