Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebelii hutti au lansat atacuri cu drone asupra unor aeroporturi din Arabia Saudită

Pinterest
arabia saudita rafinarii petrol

Rebelii hutti din Yemen au lansat mai multe atacuri cu drone ce au vizat aeroporturile Abha și Najran, precum și baza aeriană King Khalid din Arabia Saudită, a anunţat luni postul Al-Masirah TV, potrivit Reuters preluat de mediafax.

Nu au fost menționate atacuri asupra site-urilor sau mass-mediei oficiale saudite.

Al Masirah a citat un purtător de cuvânt al armatei hutti.

Rebelii hutti, care au înlăturat de la putere guvernul recunoscut internațional, sprijinit de guvernul saudit în capitala yemenită Sanaa, la sfârșitul anului 2014, a intensificat atacurile cu rachete și drone asupra orașelor din Arabia Saudită.

Un purtător de cuvânt al coaliției conduse de Arabia Saudită care luptă cu gruparea hutti din Yemen a declarat mai târziu că dronele lansate de rebelii din Yemeni au fost interceptate și doborâte în timp ce se îndreptau în ​​direcția aeroporturilor civile.

Purtătorul de cuvânt al armatei hutti, Yahya Saria, a declarat că atacul asupra aeroportului Abha „şi-a atins țintele” și că traficul aerian a fost perturbat atât la Abha, cât și la Najran. Toate cele trei locații se află în sud-vestul Arabiei Saudite, aproape de granița cu Yemen.

Houthisii, care controlează capitala yemenită Sanaa, au intensificat în ultimele luni atacurile împotriva țintelor din Arabia Saudită. Ca răspuns, coaliția a lovit unităţile militare aparținând grupării, în special în jurul capitalei Sanaa.

Joi, rebelii au declarat că au lansat atacuri de rachete și drone îm timpul unei parade militare în sudul orașului port Aden, sediul guvernului recunoscut internațional al Yemenului și o fortăreață a coaliției, ucigând zeci de oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.