Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebelii sirieni au atacat un centru al Semilunii Roşii din Alep. Trei oameni au murit

Rebelii au lansat rachete asupra centrului de distribuţie a Semilunii Roşii siriene din Alep, ucigând trei persoane, între care un copil şi un voluntar, a relatat joi Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), potrivit AFP, relatează agerpres.

Moartea voluntarului în urma tirurilor miercuri în cartierul Hamdaniyé a fost confirmată de Semiluna Roşie şi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR). Şapte voluntari şi angajaţi au fost de asemenea răniţi, între care trei grav, conform celor două organizaţii.

Citeşte şi: AVERTISMENT dur de la Moscova: România reprezintă O AMENINŢARE pentru Rusia

Potrivit OSDO, în plus faţă de voluntar, "o femeie şi un copil veniţi la centru pentru ajutoare au murit şi mai multe persoane au fost rănite".

Alep, al doilea oraş ca mărime situat în nordul Siriei, a fost preluat în totalitate sub controlul forţelor guvernamentale în decembrie 2016, după un asediu de mai multe luni şi confruntări violente cu rebelii.

Într-un alt loc din Alep, cinci copiii au fost ucişi miercuri în explozia unei bombe abandonate în cartierul Bustan al-Qasr, potrivit OSDO.

Oamenii care au fugit de lupte din sectorul estic din Alep, atunci sub controlul rebelilor, revin acum în cartierele devastate, cum ar fi Bustan al-Qasr. Forţele proregim efectuează operaţiuni de deminare şi îi invită pe locuitori să se întoarcă.

Cartierele din sectorul estic al Alepului au fost aproape distruse complet în urma bombardamentelor aeriene ale regimului timp de mai multe luni.

Mai mult de 310.000 de persoane au fost ucise în Siria şi milioane strămutate, de la începutul conflictului în 15 martie 2011, declanşat după reprimarea protestelor prodemocraţie de către regim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.