Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recenzarea pe teren a fost amânată. Oficial, din motive de organizare/ Șeful INS se laudă însă cu economiile făcute la buget

Inquam Photos / Octav Ganea
recensamant 2022

Recenzarea pe teren trebuia să înceapă marți, 31 mai, după ce s-a terminat autorecenzarea online, dar a fost amânată pentru ziua de vineri, 3 iunie. Cauzele țin de organizare. Asta nu l-a împiedicat însă pe șeful INS să se laude cu economiile aduse bugetului de stat. Practic prin prin prelungirea autorecenzării online recenzorii nu a fost trimiși în teren și prin urmare au fost economisiți bani.

„Sunt două cauze principale. În primul rând, recenzorii trebuie să își recunoască mai întâi sectorul pe care îl au alocat și să identifice, pe baza datelor preluate deja, care sunt locuințele unde trebuie să meargă și ce persoane sunt acolo. Totodată, recenzorii mai trebuie să stabilească și un grafic de recenzare”, a precizat purtătorul de cuvânt al INS.

El a adăugat că al doilea motiv este acela că o parte dintre cele 20.000 de tablete nu sunt încă racordate la baza de date. „Trebuie încă 2-3 zile ca să poată fi făcută adaptarea de sistem între cel folosit la autorecenzarea online și cel folosit pe tablete, atunci când cei 20.000 de recenzori din toată țara vin acasă la oameni”, a spus Vladimir Alexandrescu, citat de Libertatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.